INFORÁDIÓ 
2019. január 22. kedd
Artúr, Vince

matematika

érettségi

e-learning

felkészítés

Ingyen lehet felkészülni a matek érettségire

Ingyen lehet felkészülni a matek érettségire

InfoRádió

Matematika érettségi felkészítő csomaggal bővült a mateking.hu e-learning oldal. Az eddigi egyetemi szintű matematikát magyarázó feladatok mellett megjelennek a középiskolások számára az érettségire való felkészítő tananyagok.

Középiskolások ezreit érinti a tavaszi érettségi, amelynek egyik fontos dátuma május 9-i matematika érettségi. A diákok közül ilyenkor sokan veszik igénybe felkészítő tanárok segítségét, de idén egy új módszerrel is trenírozhatják magukat. Az eddigi egyetemi szintű matematika tartalmak mellett ugyanis mostantól a mateking.hu-n középiskolásoknak szóló tartalmak is elérhetőek lesznek, az érettségire fókuszálva, és ingyenesen.

„Ezek a tartalmak a megszokottól eltérő videós formában érhetők el” – ismerteti az újdonságot Mosóczi András, a mateking.hu vezetője.

Az e-learning oldalnak és az ilyenfajta tanulásnak a legfontosabb része a megértés. Az oldalon található

példákkal segítenek a diákoknak, hogy megértsék a matematika rejtelmeit.

„Az ingyenes tartalmak az elmúlt öt év érettségijeinek a részletes, lépésről-lépésre történő megoldása, ahol nem csak a megoldásokat mondjuk el, hanem azt is, hogy mit miért csinálunk és közben átvesszük a teljes középiskolai anyagot is. Mivel az érettségi feladatsorok jellegében nagyon hasonlóak vissza-vissza térő feladatokkal, ezért ha valaki ezeknek a megoldásait megnézi és megérti (fontos különbség, hogy nem megtanulja, hanem megérti), akkor jó eséllyel nem lesz gondja semelyik feladattal sem az érettségin” – emelte ki.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

A címlapról ajánljuk

Meghalt Tony Mendez

Az egykori CIA-ügynök legendás iráni túszszabadító akciója alapján készült Az Argo-akció...
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
 
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018