eur:
394.35
usd:
370.59
bux:
66205.26
2024. április 16. kedd Csongor

Mobiltelefonnal a hatékonyabb kezelésért

Egészségügyi segítséget biztosító, ingyenes mobilalkalmazást tett elérhetővé a poszttraumatikus stressz szindrómával (PTSD) küzdő amerikai katonák számára a védelmi minisztérium és a veteránügyek minisztériuma az Egyesült Államokban.

Az egészségügyi segítséget és információkat mobileszközökön keresztül nyújtó, illetve a technológia területén jártas szakértők bevonásával készült alkalmazás kifejlesztésében a Pentagon mellett részt vett a poszttraumatikus stressz okozta zavarokkal foglalkozó országos amerikai egészségügyi központ is.

A PE Coach nevű alkalmazás az Apple-készülékekre, valamint az Android operációs rendszereket használó mobileszközökre is letölthető.

A poszttraumatikus stressz szindróma olyan betegség, amely traumatikus események - például háború vagy fizikai bántalmazás - után lép fel. Emlékképek nem kívánt, hirtelen, újbóli megjelenésével jár, és súlyos hatással van az érintettek életére.

A mobilalkalmazást úgy tervezték, hogy segítse a kezelés alatt állókat és javítsa a terápia hatékonyságát. A fejlesztők azonban felhívták a figyelmet arra, hogy a technológia nem helyettesíti a professzionális segítséget és nem alkalmazható "öngyógyításként".

Az alkalmazás része például, hogy a páciensek leírhatják érzéseiket, amelyek bizonyos helyzetekben támadnak bennük. A szakértők úgy vélik, hogy sokkal egyszerűbb a mobilkészülékekbe leírni ezeket - hogy aztán a terapeutával átbeszéljék -, mint füzetben vezetni a gondolatokat. Ez ugyanis kényelmetlen lehet nyilvános helyeken.

Címlapról ajánljuk
Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×