eur:
394.78
usd:
370.89
bux:
65150.27
2024. április 19. péntek Emma

Kánikula lesz a Sziget Fesztivál alatt

Napról napra egyre melegebb lesz, a hétvégén már helyenként 36, hétfőn akár 38 Celsius-fok is lehet. A vasárnap kezdődő Sziget Fesztivál ideje alatt is kitart a kánikula, csak egy-egy záporra lehet számítani - mondta Reisz András, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

A meteorológiai szolgálat a várható hőség miatt csütörtökre az ország tizenkét megyéjére - Zala, Somogy, Baranya, Tolna, Fejér, Bács-Kiskun, Csongrád, Békés, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok, Pest -, valamint a főváros területére másodfokú figyelmeztetést adtak ki. Ezeken a területeken a napi középhőmérsékletek tartósan 25 fok felett alakulhatnak. Emellett az UV-B sugárzás maximuma a nagyon erős szintet is elérheti, ami azt jelenti, hogy 15-20 perc alatt is le lehet égni.

Reisz András elmondta: napról napra melegszik a levegő. A hőmérséklet maximuma csütörtökön és pénteken már 30-34, szombaton 31-35, vasárnap 33-36 fok között alakulhat. A jelenlegi előrejelzések szerint a kánikula hétfőn tetőzik, ekkor néhol 38 fok is lehet.

Ezzel együtt az éjszakák is egyre melegebbek lesznek, így az ország jelentős részén a napi középhőmérsékletek tartósan magasak lesznek. Mindeközben mindenhol számítani lehet hűsítő záporokra, de heves zivatarok nem várhatók, egészen a jövő hét végéig jellemzően napos idő lesz - fejtette ki a meteorológus.

Budapesten, vasárnap kezdődik a 20. Sziget Fesztivál. Reisz András azt mondta: a rendezvény idejére is tartós kánikula ígérkezik, még a hét második felében is 35 fokos melegre kell készülni. Ugyanakkor kedden várható egy hidegfront, amely jelentős lehűlést nem hoz, de előfordulhat zápor, illetve zivatar - mondta a meteorológus, hozzátéve, hogy ezért ajánlott odafigyelni a meteorológiai szolgálat veszélyjelző figyelmeztetéseire, riasztásaira.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×