eur:
404.41
usd:
373.87
bux:
74122.77
2024. október 28. hétfő Simon, Szimonetta

Állami vezetőnek is ki kell fizetnie a közlekedési bírságot

Tavaly 12, az idén pedig 25 alkalommal bírságoltak meg gyorshajtásért állami vezetőt - értesült a Blikk. A bulvárlap úgy tudja, hogy a szabálysértésekért 30-60 ezer forintos büntetést szabott ki a rendőrség.

A napilap írásából nem derül ki, kik voltak a szabályszegők, a közigazgatási és igazságügyi minisztérium, ugyanis személyiségi jogokra hivatkozva nem közölte a neveket.

A tárca a büntetéseket sem részletezte, de a lap beszámolója szerint 1,5 millió forintnyi bírságot kellett befizetni a gyorshajtók után, de az állami vezetőknek ezt a bíróságot utólag rendezniük kell.

A Blikk írása szerint kétszer 50-50 ezer forintos büntetést kellett fizetni azért, mert a behajtani tilos táblát nem vették figyelembe a sofőrök. De volt három olyan eset is, amikor kerékbilincset kaptak az állami vezetőik autói, ezért egyenként 30 ezer forintos bírságot szabtak ki a hatóságok.

A minisztérium tájékoztatása szerint egy év alatt hét szolgálati autót törtek össze az állami vezetők, ezekkel 35-180 ezer forintos kárt okoztak. A legsúlyosabb balesetben a kár több mint 400 ezer forint volt. De voltak kisebb balesetek is, amelyeket általában a figyelmetlenség okozott. Volt olyan, hogy a követési távolságot nem tartották be, de előfordult, hogy parkoláskor húzták meg az autót, vagy kanyarodáskor egy másik autóba hajtottak bele.

Nagyobb baleset a jeges úton történt, amikor a jármű megcsúszott. A lap megjegyzi, hogy ezen kívül egy helyettes államtitkár mobiltelefonjában esett kár, körülbelül 20 ezer forintos értékben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Élőben az Aranylabda-gála, Párizsból

Élőben az Aranylabda-gála, Párizsból

Párizsban, a France Football díjátadó gáláján átadják az előző labdarúgóidény legkiválóbb szereplőinek a díjakat, különböző kategóriákban. A meghívottak már mind ott vannak a színházteremben, a képek egyikén sem bukkant fel Real Madrid-futballista, azaz a jelek arra mutatnak, a BL-címvédő beváltotta fenyegetését és bojkottálja a programot.

Vámosi Péter az F1-es szezon hajrájáról: még négyen nyerhetnek, de ez Verstappen és Norris között dől majd el

Négy versennyel – és további két sprintfutammal – a szezon zárása előtt megjósolhatatlan, hogy Max Verstappen vagy Lando Norris lesz-e a világbajnok – mondta az InfoRádióban a Motorsport Online főszerkesztője. A szakíró szerint még akár a Ferrari is reménykedhet a konstruktőri vb-címben, de nagyon meglepő számára, hogy az olasz istálló nem jelöli ki Charles Leclerc-t kedvezményezett pilótának Carlos Sainzcal szemben.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×