eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Miért kapnak jobb osztályzatokat a lányok az iskolában?

A lányok felülmúlják teljesítményben a fiúkat az iskolában, mert helyesebbek és "kellemesebbek" - állítják izraeli kutatók.

Világos kapcsolat van az iskolában mutatott kedvesség és kellemesség, valamint az osztályzatok és a vizsgaeredmények között - állítják az izraeli Haifa Egyetem kutatói, akik összesen 52, 14 és 15 éves diákot vontak be kutatásukba.

Azt vizsgálták, hogy milyen erős a kapcsolat az iskolai teljesítmény és a személyiség között. A diákok tanulási szokásai között kicsi különbséget észleltek, de azt találták, hogy a lányok sokkal kooperatívabbak voltak az órákon.

"Azok a diákok, akik kellemesebb személyiséggel rendelkeztek, jobban boldogultak és jobb eredményeket értek el, mint a többiek a kooperatív helyzetekben, és ez magyarázhatja, hogy a lányok teljesítményben felülmúlják a fiúkat" - mondják a kutatók, akik szerint az is valószínűsíthető, hogy a kedvesebb és helyesebb diákok, akik jobban teljesítenek az iskolai környezetben, sikeresebben befolyásolják a tanárok róluk alkotott előítéletét.

A kutatók szerint minden korosztálynál megfigyelhető, hogy a lányok eredményei jobbak a fiúkénál, és ez a különbség csak tovább növekszik, ahogy a gyerekek idősödnek.

A Working With Man nevű oktatási alapítvány vezetője több tényezővel magyarázza a lányok iskolai sikereit. Trefor Lloyd szerint ugyanis a lányok aktívabban tárgyalnak és egyezkednek a tanárokkal, sőt többször is kérdeznek, míg a fiúk szeretnek inkább "láthatatlanok" maradni az órákon, és csak vonakodva kérdeznek.

Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A lengyelek a németeket hergelik, Oroszország Ukrajna gázinfrastruktúráját támadja

A lengyelek a németeket hergelik, Oroszország Ukrajna gázinfrastruktúráját támadja

Lengyelország azt reméli, hogy az elmúlt napokban bejelentett nyugati támogatások hatására Németország is jelentős katonai támogatást küld majd Ukrajnába. Eközben az ukrán kormány azt jelentette, hogy az oroszok által támadás érte a Nyugatot kiszolgáló gázinfrastruktúrát, az orosz jelentések szerint pedig négy ukrán frontszakaszon is sikerült áttörniük A legfrissebb vasárnapi orosz-ukrán háborús híreink vasárnap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×