eur:
389.39
usd:
361.89
bux:
0
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Idén ötödszörre nyílnak ki a lovardák

Több tucat lovarda csatlakozott a Nyitott Lovardák programsorozathoz, amelynek célja, hogy népszerűsítsék a lovassportokat. A rendezvény szervezője az InfoRádiónak elmondta: évente több ezren látogatnak ki a programokra.

Az ország több mint ötven lovardájában száz alkalommal lehet lovagolni a nyári szünet kezdetéig - mondta el az InfoRádiónak a Nyitott Lovardák programsorozat szervezője, hozzátéve: a lovardák előre meghirdetett időpontban előzetes bejelentés alapján biztosítják az ingyenes lovaglási lehetőséget.

Maus András elmondta: nemcsak lovagolni lehet, hanem bemutatják az istállókat is, és az érdeklődők a biztonságos lovaglás szabályait is megismerhetik. Azok számára, akik nem akarnak lóra ülni, lehetőség nyílik kocsikázásra, és lesznek lovasbemutatók, valamint hagyományőrző programok is.

A program célja, hogy minél többen megismerjék a lovaglás szépségét, hogy növekedjen a hazai lovasok száma és egyre divatosabbá váljanak Magyarországon a lovassportok is - hangsúlyozta a programszervező.

Idén már ötödik alkalommal rendezik meg a nyitott napokat. Évente két-háromezer ember jut el a rendezvény kapcsán lovardákba, sokan közülük rendszeres látogatókká válnak.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×