eur:
389.73
usd:
362.79
bux:
67992.7
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

A kaliforniai nyolcasikrek két újabb tagját engedték haza

A világ leghosszabb ideje életben lévő nyolcasikreinek újabb két tagját engedték haza a kórházból Kaliforniában; a gyermekeket titokban vitték szombat este a Los Angelestől 50 kilométerre fekvő La Habra városba, az immár 14-gyermekes család hatalmas új otthonába, mivel az első két gyermek szerdai hazaszállítása kibírhatatlan médiacirkusszá vált az anya számára.

Az egyedülálló, munkanélküli anya, Nadya Suleman egy 240 négyzetméteres házat kapott egy jótékonysági szervezettől, mivel korábban már hatosikrei is születtek. A 14 gyermekre éjjel-nappal ápolónők vigyáznak a segélyszervezet jóvoltából.

A két fészekaljnyi gyermek mesterséges úton fogant egyetlen apától, akitől a dél-kaliforniai nő videoüzenetben kért bocsánatot szombaton a nagy hűhóért, és akinek megígérte, hogy soha nem fogja felfedni a kilétét. Máris elmondott azonban néhány dolgot, amelyek segíthetnek azonosítani a titokzatos spermadonort: egy 30-as éveiben járó, külföldi születésű kaliforniai lakosról van szó, aki hasonlít Nadya hatosikreinek egyikére, a 7 éves Elijah-ra.

Nadya Suleman azt is elmondta, hogy a férfinak elakadt a szava, amikor megtudta, hány magzatot hord a hasában. A gyermekek - hat fiú és két lány - január 26-án születtek, császármetszéssel, kilenc és fél héttel idő előtt.

A szombat este 2325 grammosan hazaengedett két kislányt, Maliyah-t és Nariyah-t maximális diszkrécióval szállították haza a Los Angeles-i kórház vasárnapi közleménye szerint. Az anya szerdán kénytelen volt a segélyhívót tárcsázni, mert nem érezte biztonságban babáit a lesifotósok és tv-operatőrök óriási hada miatt.

A kórház közleménye szerint a még a szülészet intenzív újszülöttosztályán ápolt másik négy baba is jó egészségben van.
Az Egyesült Államokban csak egyetlen másik esetről tudnak, amikor nyolcasikrek élve jöttek világra - ez 1998-ban Texasban történt, de akkor a babák egyike még az egyhetes kort sem érte meg.

Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Sorra töri át a vezető devizákkal szemben a fontos szinteket a forint, a magyar idő szerint délután 14 óra 30 perckor érkező amerikai munkaerőpiaci adatok azonban várhatóan ezúttal is komoly elmozdulásokat hoznak a részvény- és devizapiacokon egyaránt, ennek következtében pedig gyorsan változhat a kép a forint esetében is. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×