eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Batman szörnyű véget érhet

Lázas találgatás indult az amerikai képregények kedvelői körében. Fölröppent a hír, hogy meghal a Batman-jelmez mögött meghúzódó Bruce Wayne. A képzeletbeli figura által alakított képzeletbeli szuperhős munkáját azonban valakinek folytatnia kell. Vajon ki lehet az?

Olyan hírek keringenek az amerikai képregényes világban, hogy hamarosan szörnyű véget ér Batman, mivel haverja, Robin átáll a sötét oldalhoz, és elárulja őt. Mások úgy gondolják, hogy a Batman mögött meghúzódó Bruce Wayne visszavonul, esetleg a titokzatos Fekete Kesztyű fedőnevű gazember öli meg.

Batman egy gazdag iparmágnás, Bruce Wayne alteregója, aki a hozzá hasonlóan ugyancsak képzeletbeli Gotham Cityben él. Sorsa a DC Cosmics képregényes füzet november 26-án megjelenő számában dől el.

"Amire készülök, az még a halálnál is rosszabb vég, olyan, amit senki sem várna -  a sorozatot 2006 óta író Grant Morrison. A skór író rengeteg képregénynek írt már forgatókönyvet, a többi közt a Supermannek és az X-Mennek is.

Wayne egyszer már föladta a küzdést, mint a Robin barátjával kettesben alkotott Köpenyes Keresztesek (Caped Crusader) egyik tagja. Akkor egy Bane nevű gazfickó tette tönkre a hátát. Wayne a történet szerint egy bizonyos Jean-Paul Valley-t kért föl arra, hogy helyettesítse őt, amíg gyengélkedik.

Morrison nem volt hajlandó elárulni, most ki válthatja föl Wayne-t. A találgatások szerint azonban jó eséllyel indul a versenyben Tim Drake, aki 1991 óta viseli Robin ruháját és Dick Grayson, Robin első megtestesítője (félreértés ne essék, ők is képzeletbeli emberek).

Nem ez lesz az első eset, amikor szomorú véget ér a képregényvilág egyik szuperhőse. 2007-ben Captain Americát ölte meg egy orvlövész. A Superman-képregényekből pedig az 1930-as években kitalált hős 1992-es "halálakor" adták el a legtöbbet.

Batman karakterét Bob Kane és Bill Finger alkotta meg. A szuperhős 1939-ben jelent meg először a Detective Comics képregényes füzetben, így a legelső képregényes szuperhősök közé tartozik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×