eur:
387.58
usd:
357.6
bux:
68113.83
2024. május 17. péntek Paszkál

Teljesülhet a halálosan beteg kislány utolsó kívánsága

A szívműtétet visszautasító brit leukémiás kislány utolsó vágya válhat valóra azzal, hogy elutazhat Disneyworldbe.

Hannah Jones azzal került a hírek élére, hogy visszautasította a szívműtétet, amely egy kis idővel meghosszabbította volna az életét. A leukémiás kislány szívében ugyanis a kezelés során egy lyuk keletkezett, és új szervre lett volna szüksége.

A 13 éves gyermek azonban azt mondta, hogy otthon, családja körében, méltósággal akar meghalni. A kezelést végző kórház bírósághoz fordult, ott azonban kimondták: Hannah-nak jogában áll otthon meghalnia.

Egyetlen vágya maradt már csak teljesítetlenül: hogy elutazhasson az Egyesült Államokba, Disneyworldbe. A brit biztosítótársaságok azonban a halálos betegsége miatt nem kötöttek vele szerződés, így nem indulhatott útnak, most viszont úgy néz ki, hogy egy névtelen társaság 5 millió fontos (Több mint másfél milliárd forintos) biztosítást ajánlott fel.

"Egyszerűen imádom a Disney-t, meg is nézem minden filmjüket és rajzfilmjüket. Valóra válik az álmom azzal, hogy elmehetek oda" - mondta Hannah, aki szüleivel és 3 testvérével utazhat el Orlandoba december 1-jén. "Olyanok leszünk, mint egy normális család" - tette hozzá anyukája.

A súlyosan beteg kislányt egy brit jótékonysági szervezet is elkíséri, így még 40 beteg gyerek, valamint számtalan orvos lesz a környezetében.

Címlapról ajánljuk
Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet

Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet

Ilyen merényletet csak mentálisan sérült emberek követnek el, de "táptalajként” mindenképpen kell alá egy egészségtelenül működő, megosztott "platformtársadalom”, amelyben a gyűlölködés elfogadottá vált – mondta az InfoRádió által megkérdezett szociálpszichológus.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
Súlyos botrány robbant ki a befolyásos amerikai bíró körül: ennyit az elfogulatlanságról?

Súlyos botrány robbant ki a befolyásos amerikai bíró körül: ennyit az elfogulatlanságról?

A New York Times beszámolója szerint az Egyesült Államok Legfelsőbb Bíróságának egyik tagja, Samuel Alito kertjében fordítva lengett az amerikai zászló 2021 januárjában. Ebben az időszakban több, Donald Trump "valódi" győzelmét hirdető szimpatizáns is a fordított lobogóval szimbolizálta abba vetett hitét, hogy Joe Biden nem legitim módon lett amerikai elnökké választva. Korábban egy másik főbírót is bírálat ért vélt elfogultsága miatt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×