eur:
387.73
usd:
357.75
bux:
68180.99
2024. május 17. péntek Paszkál

Stresszes? Költözzön Budapestre!

Egy felmérés szerint a budapestiek kevésbé stresszesek, mint a vidékiek. A fővárosi emberek mellett a legnyugodtabban a tiszavasváriak és a gyulaiak élnek; a legstresszesebbek a váchartyániak.

Az Egészségporta Egyesület 13 hátrányos helyzetű kistérségben és a főváros VIII. kerületében szervezett felmérést, amelyben összesen 4813 ember vett részt.

A vizsgálatból kiderült, hogy az emberek csaknem fele stresszes életmódot folytat, de nagy különbségek vannak az egyes kistérségek között.

A felmérés során vércukor- és koleszterinszűrést is végeztek. A legrosszabb eredmények a főváros VIII. kerületében és Pannonhalmán születtek.

A felmérés adatai szerint legtöbb túlsúlyos ember Gyulán, Csengődön és Pannonhalmán él. A vizsgálatokon Borsodbótán és Pécsett találtak legnagyobb arányban kórosan sovány embereket.

A Pécsett vizsgáltak között kiugróan nagy arányban voltak dohányzók, de Pannonhalmán is 60 százalékban és Csengődön is 56 százalékban vallották magukat dohányosnak. Száz szuhavölgyi közül viszont mindössze nyolc mondta azt, hogy dohányzik.

A szakemberek Pannonhalma, Tamási, Keszthely, Nagykanizsa, Csengőd, Váchartyán, Borsodbóta, Markotabödöge, Gyula, Tiszavasvári, Szuhavölgye és Pécs mikro- illetve kistérségében, valamint Budapest VIII. kerületében vizsgálták meg a kiválasztottak egészségi állapotát, életmódjukról pedig kérdezőbiztosok érdeklődtek.

Címlapról ajánljuk
Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet

Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet

Ilyen merényletet csak mentálisan sérült emberek követnek el, de "táptalajként” mindenképpen kell alá egy egészségtelenül működő, megosztott "platformtársadalom”, amelyben a gyűlölködés elfogadottá vált – mondta az InfoRádió által megkérdezett szociálpszichológus.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×