eur:
387.81
usd:
357.66
bux:
68390.95
2024. május 17. péntek Paszkál

Kínos információ derült ki Adolf Hitlerről

A rettegett német diktátor a harcmezőn elveszítette egyik heréjét - derül ki egy hadiorvos most előkerült beszámolójából.

Johan Jambor 1960-ban mondta el a nagy titkot a német vezérről egy papnak, aki leírta, és elrejtette a dokumentumot. A Sun brit bulvárlap azonban megszellőztette, hogy előkerült az irat, amelyből kiderül: Hitlernek valóban csak egy heréje volt.

A papon kívül az 1985-ben meghalt  Jambor egyik barátja is tudott a titokról. Blassius Hanczuch elmondta: 1916-ban a somme-i csata után Johan, aki hadiorvos volt, sérülteket látott el a csatamezőn. Itt akadt össze az akkor 27 éves Hitlerrel. "Sikítósnak nevezték el, mert egyfolytában segítségért kiabált. A hasa és a lába vérben úszott, mert elveszítette az egyik heréjét" - idézte fel barátja történetét Hanczuch.

Hitler első kérdése az orvoshoz állítólag az volt, hogy képes lesz-e még gyereket nemzeni.

Amikor a nácik hatalomra kerültek Németországban, barátja elmondása szerint Johan Jambot rémálmok kezdték gyötörni, és azzal vádolta magát, hogy megmentette Hitler életét.

Címlapról ajánljuk
Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet
Lélektan

Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet

Ilyen merényletet csak mentálisan sérült emberek követnek el, de "táptalajként” mindenképpen kell alá egy egészségtelenül működő, megosztott "platformtársadalom”, amelyben a gyűlölködés elfogadottá vált – mondta az InfoRádió által megkérdezett szociálpszichológus.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×