eur:
387.91
usd:
357.78
bux:
68176.13
2024. május 17. péntek Paszkál

A legfontosabb egy politikus számára a becsületes arc

Tudja, milyennek kell lennie egy bizalomgerjesztő politikusnak? Nagy, kerek, csillogó szemekkel és finomabb vonásokkal kell rendelkeznie.

A nagy-britanniai Kent egyetemének munkatársai több mint száz embert kértek meg arra, hogy osztályozzanak különböző arcokat egytől ötig annak alapján, mennyire ébresztenek bizalmat bennük.

Kiderült, hogy az enyhén feminin külsejű férfiak a leginkább bizalomgerjesztők, akiknek finomabbak az arcvonásaik, és nagy, kerek szemekkel rendelkeznek.

Szintén előnyösebb a puhább szemöldök, a finomabb vonású orr és a keskenyebb ajak. A választók az arcszőrzetet nem nézik jó szemmel, így azt érdemes mellőzni.

A kutatás készítői felhasználták Nagy-Britannia három legnagyobb pártja

<

Gordon Brown

vezetőjének: Gordon Brown munkáspárti miniszterelnöknek, David Cameronnak, a konzervatív párt vezetőjének, valamint a liberális Nick Clegg a képét is. A leginkább bizalmat keltő külsejű ember közülük David Cameron volt, és a sorba leghátrébb Gordon Brown került. Körükben is a frissebb arc és a kerek szem volt a nyerő.

A megkérdezettek az Egyesült Államok frissen megválasztott következő elnökéről nem nyilatkoztak pozitívan, karakteres arcélével és erőteljes szemöldökével nem nyerte meg az emberek bizalmát.

Címlapról ajánljuk
Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet
Lélektan

Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet

Ilyen merényletet csak mentálisan sérült emberek követnek el, de "táptalajként” mindenképpen kell alá egy egészségtelenül működő, megosztott "platformtársadalom”, amelyben a gyűlölködés elfogadottá vált – mondta az InfoRádió által megkérdezett szociálpszichológus.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×