eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Kerülje a zsíros ételeket, ha gyermeket vár!

Érdemes elkerülni a zsírban gazdag ételeket a terhesség alatt, azoktól ugyanis nemcsak az anyák hízhatnak el, hanem a gyermekek is, életük első szakaszában.

Ha a várandós anyák zsírban gazdag ételeket fogyasztanak, azzal veszélyeztetik születendő gyermekük egészségét is, hiszen az étrend a magzat agysejtjeit a fejlődésük során úgy befolyásolja, hogy azok sokkal több, éhségérzetet keltő proteint termelnek. A kutatók mindezt patkányokon végzett kísérletekkel bizonyították.

A Rockefeller University kutatói szerint mindez segít megmagyarázni, miért emelkedik olyan nagy mértékben az elhízottak száma napjainkban, különösen a kövér kisgyermekek száma.

Korábbi kutatások arra mutattak rá, hogy ha a triglicerid nevű vérzsírból túl sok van a vérben, akkor az olyan folyamatokat indít el az agyban, amelyek hatására szintén nő az éhségérzet. A legfrissebb kutatás pedig azt is kimutatta: ez a magzatoknál is kialakul, ha az anya túl sok zsíros ételt fogyaszt.

A patkánykísérletekből kiderült az is, hogy a magzati korban túl magas vérzsírszinttel rendelkező állatok gyorsabban fejlődtek, hamarabb érték el a pubertáskort, és jobban elhíztak, mint azok, amelyek normál étrendet kaptak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×