eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

A sebhely vonzóbbá teszi a férfiakat

Az arcon látható sérülés attraktívabbá teszi a férfit a nő szemében, bár csak akkor, ha rövid távú kapcsolatot keresnek, a seb pedig nem bárányhimlő vagy pattanás maradványa - derül ki egy brit kutatásból.

A liverpooli és a stirlingi egyetem munkatársai férfiakról készült fotókat mutattak nőknek, akiknek értékelniük kellett a látottakat. Néhány fotót a kutatók úgy manipuláltak, hogy digitális technikával jól látható sebhelyet varázsoltak a férfi arcára.

A nők azokat a férfiakat, akiknek arcán látható volt a sérülés, magasabb pontszámmal értékelték, mint a sebhely nélkülieket.

"Ez az első vizsgálat, amely bebizonyította, hogy bizonyos körülmények között a poszttrauma okozta sebhely növelheti az illető társadalmi értékét" - kommentálták az eredményt a kutatók, akik szerint ezzel sikerült megcáfolniuk azt az előzetes feltevést, hogy a látható sebhelyek általánosságban leértékelik az embert.
Hozzáteszik azonban, hogy visszafele nem működik: a férfiak szemében nem vonzóbb a sebhelyes arcú nő.

A szakértők szerint a sebhelyek bizonyos előnyös információkat "hirdetnek" az illetőről, ha sérülésből, nem pedig bárányhimlőből vagy pattanásból szerezte a heget. Ilyenkor ugyanis a nők hajlamosabbak voltak férfiasabbnak tekinteni a képen látott sebhelyes arcút, akiről úgy vélték, hogy bevállalós személyiség lehet.

A Personality and Individual Differences című szaklapban megjelent tanulmány szerzői azonban hangsúlyozzák: csak azoknak a nőknek jön be a férfiasságot és bevállalós személyiséget jelző sebhelyes arcú férfi, akik nem hosszú távra akarnak maguknak párt találni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×