eur:
389.02
usd:
361.9
bux:
68900.51
2024. május 9. csütörtök Gergely

Kész átveréssel emlékeztetik ígéreteire Obamát

Véget ért az iraki háború, a csapatok azonnal hazatérnek - értesülhetett egymilliónál is több amerikai reggeli ingázó egy tréfának köszönhetően, amelynek célja azonban nagyon is komoly: emlékeztetni a megválasztott elnököt a kampányban tett ígéreteire.

Körülbelül 1,2 millió példányban terjesztették azt az újságot, amelyet a felületes szemlélő könnyen New York Times-ként azonosíthatott, ugyanis a cseles szerkesztők annak tördelését és betűtípusát utánozták.

Közelebbről nézve persze kiderül, hogy a New Yorkban, Los Angelesben, San Franciscóban, Chicagóban, Philadelphiában és Washingtonban utcára dobott 14-oldalas kiadvány paródia: a dátumozás 2009. július 4-ét mutat, a vezető anyag pedig arról tudósít, hogy véget ért az iraki háború, az amerikai csapatok rövid időn belül visszatérnek az Egyesült Államokba.

A többi cikkből arról értesülhettek az olvasók, hogy megszüntették a vállalatok lobbizását, maximálták a vezérigazgatók fizetését, és visszahívnak minden benzinüzemű autót.

A tréfát kivitelező aktivisták közölték: biztosak akartak lenni abban, hogy a közelmúltban megválasztott Obama-kormány betartja ígéreteit. A projektet internetes felajánlásoknak köszönhetően tudták végrehajtani. A megvalósításban résztvevő egyik szabadúszó újságíró úgy fogalmazott: az adományozók ahhoz járultak hozzá, hogy a politikusok azt tegyék, amiért az emberek őket választották.

A New York Times szóvivője közölte: igyekeznek többet megtudni a hamis kiadásról.

Címlapról ajánljuk
Megérkezett a kínai elnök Budapestre
videó, képek

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Felemás zárás a tőzsdéken

Felemás zárás a tőzsdéken

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő volt, ami elsősorban az OTP eséséből adódott. A hazai nagypapírok közül nagyot ralizott azonban a Mol, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben. Egyre rosszabra fordul a hangulat az amerikai tőzsdéken, nem kizárt, hogy megszakad ma az öt napja tartó emelkedő széria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×