eur:
388.58
usd:
361.43
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály

Akupunktúrával és égő növényekkel szabadult meg majdnem száz kilótól

Közel száz kilót fogyott egy pekingi férfi egy szigorú akupunktúrás kezelésnek köszönhetően. Szakértők szerint Kínában rohamosan terjed az elhízás.

Csang Jangot tavaly Kína legkövérebb emberének választották, nem véletlenül: 214 kilóval és 203 centiméteres derékbőséggel kevesen élhetnek rajta kívül a világ legnépesebb országában.

A férfi egy interjúban elárulta, hogy ha be akart menni egy ajtón, akkor oldalra kellett fordulnia, három ülést foglalt el a buszon, a taxisok pedig azzal gúnyolódtak, hogy kibillenti az autó egyensúlyát.

A 34 éves férfi tömege akkor kezdett el rohamosan gyarapodni, amikor 1998-ban meghalt édesanyja, és szakított a barátnőjével. "Könnyedén felfaltam fél kiló rizst és hozzá egy kiló húst, de igazán csak akkor vettem észre a súlynövekedést, amikor már a lábamra sem tudtam felhúzni a nadrágomat" - mesélte Csang, aki kövérsége miatt elvesztette állását, és segélyekből kényszerült megélni.

Egy versenyen  egy hagyományos kínai gyógymódokkal foglalkozó kórház kezelését nyerte el. Doktora elmondta, hogy különleges módszer segítségével Csang egy év alatt 214-ről 120 kilóra fogyott. Akupunktúrás kezelést alkalmaztak nála, hasára pedig nedves, zsírcsökkentő gyógynövényekkel megszórt törölközőt helyeztek. A növényeket meggyújtották, így a hő a törölközőn keresztül a férfi bőrébe jutott, és lépésről lépésre égette a zsírt. A kezelés mellett Csangnak minden nap korán kellett felkelnie és normális adagokra csökkentette az elfogyasztott ételt.

Kínában rohamosan terjed az elhízás, mert egyre többen engedhetik mag maguknak a drágább és kalóriadúsabb nyugati étrendet. A Health Affairs című szaklap legújabb tanulmánya szerint a kínai felnőttek negyede túlsúlyos vagy elhízott, és ez az arány a következő 20 évben megduplázódhat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×