eur:
386.93
usd:
355.87
bux:
68088.24
2024. május 17. péntek Paszkál

Otthon halhat meg a lyukas szívű kislány

Egy halálosan beteg angol kislány saját ágyában halhat meg, miután kórháza elállt attól, hogy bíróságon kényszerítse ki a kétes kimenetelű szívátültetést. A 13 éves lánynak még a gyermekvédelem munkatársait is sikerült meggyőznie, hogy nem kell neki új szív.

Hannah Jones nem akar új szívet. Az angliai Mardenben élő 13 éves kislánynak elege lett abból, hogy már 5 éves kora óta, amikor is leukémiát diagnosztizáltak nála, sorra járja a kórházakat, és számtalan típusú gyógyszert szed.

Éppen ezek a leukémiára kapott szerek okozták a legnagyobb gondot, ugyanis lyuk fejlődött a szívében. Az orvosok azt mondták neki, hogy csak egy új szívvel élhet tovább, Hannah azonban azt mondta: otthon, testvérei és szülei között akar meghalni méltósággal, vagyis köszöni szépen, de nem kér a műtétből.

A helyi kórház orvosai úgy gondolták, hogy a lány nem jó döntést hozott, ezért azzal fenyegették meg Hannah-t és szüleit, hogy a bíróságon kényszerítik ki a szívtranszplantációt, aminek sikere egyébként egyáltalán nem garantált, mert a lány gyenge immunrendszere miatt kicsi a túlélési esélye, de ha sikerül is a műtét, akkor sem garantált, hogy nem tér vissza a leukémia.

A kórház gyermekvédelmi szakembereket küldött Hannához, akinek sikerült meggyőznie őket: nem kell újabb műtét és gyógyszer, hanem csak otthon akar lenni. Végül a kórház is elállt attól a szándékától, hogy bíróságon kényszerítse ki a transzplantációt.

"Nem hozta meg könnyen ezt a döntést, de azt választotta, hogy otthon, méltóságteljesen haljon meg" - mondta Hannah apukája, aki bár nem tudja, pontosan mit mondott lánya a gyermekvédelmiseknek, amivel meggyőzte őket igazáról, de ő és felesége is nagyon büszke a lányra.

Hannah anyukája egyébként nővér, így most ő ápolja otthon a halálosan beteg kislányt.

Címlapról ajánljuk
Demkó Attila: Harkiv elfoglalásához kevés az ottani orosz erő

Demkó Attila: Harkiv elfoglalásához kevés az ottani orosz erő

Miközben az amerikaiak továbbra is ragaszkodnak ahhoz, hogy fegyvereiket csak Ukrajna megszállt részein vethetik be orosz erők ellen, egy ukrán katona a The Telegraph-nak arról beszélt, hogy az ukrán seregek frusztráltak amiatt, hogy tétlenül kell nézniük Vlagyimir Putyin katonáinak felsorakozását a határövezet orosz oldalán, és így Harkiv el fog esni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×