eur:
390.67
usd:
364.82
bux:
68272.18
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

A DNS-vizsgálat szerint Fossett csontjait találták meg a roncsoknál

A genetikai vizsgálat igazolta, hogy a Steve Fossett repülőgépének roncsai közelében talált két csont a tavaly eltűnt kalandvágyó amerikai milliomosé - közölték a helyi hatóságok.

A kaliforniai igazságügyi orvos szakértői intézet megállapította, hogy a múlt héten talált maradványok DNS-e azonos James Stephen Fossettéval - jelentette be a kaliforniai Madera megyei halottkémi hivatal.

A 63 éves milliomost utoljára 2007. szeptember 3-án látták, amikor Bellanca nevű gépével felszállt egy nevadai farmról, hogy megfelelő helyszínt keressen egy autós sebességi rekordkísérlethez. Az egymotoros gép roncsait október elején találták meg a Sierra Nevada hegységben.

Steve Fossett összesen 125 - főként repülési - világcsúcsot állított fel. A csúcsgyártást 55 éves korában kezdte. Egyebek mellett körbeutazta léghajóval a Földet, bejárta Alaszkát kutyaszánnal, átúszta a La Manche-csatornát, 2005-ben pedig 42 ezer kilométert tett meg egyhuzamban repülővel a bolygó körül egyedül.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett  – Ukrajnai háborús híreink kedden

Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett – Ukrajnai háborús híreink kedden

Az orosz harctéri veszteségek legalább felét az ukrán drónok okozzák, főleg az FPV kamikaze-drónok, de mellettük komoly gondot okoznak az aknagránátokat dobáló „bombázódrónok” is – állítja az egyik nagyobb orosz háborús Telegram-csatorna harctéri forrásokra hivatkozva. Ukrán források vasárnap este három donbaszi falu elvesztését ismerték el, ugyanakkor geolokáció alapján nagyon úgy néz ki, hogy ennél jelentősen mélyebben törték át az orosz csapatok a frontvonalat. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×