eur:
390.67
usd:
365.02
bux:
68285.88
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

"Ez nem az én arcom, hanem valaki másé"

Jelenleg is küzd saját külsejének elfogadásával az a francia nő, aki a világon elsőként esett át arcátültetésen. Isabelle Dinoiret három évvel ezelőtt műtötték meg, ennek ellenére mind a mai napig csodálkozva néz reggelente a tükörbe.

A donor egy 41 éves, kétgyermekes családanya volt, aki balesetben hunyt el. Isabelle Dinoiret úgy véli: az arca nem a sajátja, de nem is azé a nőé, akitől kapta, hanem valaki másé.

Elárulta azt is, hogy a beavatkozás előtt azt hitte: új megjelenése sokkal jobban hasonlít majd régi önmagához, az arc azonban csak félig az övé, félig pedig a donoré.

Új identitását máig nem dolgozta fel, és mint mondta, ma még beláthatatlan időre lesz szüksége ahhoz, hogy megbarátkozzon új önmagával.

Mindez rámutat: jelentős pszichológiai problémákkal is szembe kell nézniük azoknak, akik vállalkoznak egy ilyen beavatkozásra. A beavatkozást számos csoport etikai okokból is támadt, mivel az a szervátültetésekkel ellentétben nem életmentő beavatkozás.

Az észak-franciaországi hölgy 2005 novemberében kapott új orrot, szájat és állat az Amiensi Kórházban, azt követően, hogy egy kutya megmarta és leszakította az arca egy részét. A hölgy immunrendszerének jelentős erősítésére volt szükség a beavatkozás előtt.

A műtét után a nő állapota lassan, de folyamatosan javult, ahhoz nagyjából másfél évre volt szükség, hogy képes legyen mosolyogni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Valami nagyon nem stimmel a magyar gazdaságban

Valami nagyon nem stimmel a magyar gazdaságban

Már meghallgatható a Portfolio Checklist keddi adása. A műsor első részében arról volt szó, hogy miért lett Magyarország Európa második legszegényebb országa a lakossági fogyasztás alapján és miért hagyta le a román fizetések vásárlóereje a magyarét. Ezek mellett szó volt a friss GDP-adatról is. Vendégünk volt Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. A második részben az OTP rejtélyes bankfelvásárlásáról kérdeztük Nagy Viktort, a Portfolio vezető részvénypiaci elemzőjét, aki azt is tudni véli, hogy melyik bank lehet az OTP kiszemeltje.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×