eur:
390.69
usd:
364.1
bux:
68237.16
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

"Akár 120 évig is elélhetünk jó egészségben"

Már a közeli jövőben lehetséges az, hogy az ember százhúsz évig éljen egészségben - állítja Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök, aki szerint ezt a preventív gyógymód, a DNS-vizsgálat és az őssejtek teszik lehetővé.

A fizikai állapotára kínosan ügyelő 72 éves Berlusconi a Kos című folyóiratban megjelent cikkében azt írja, hogy politizálni annyit jelent, mint hosszú ideig másokért élni. "Az 1700-as évekig alig több mint húsz év volt az átlagéletkor, az 1800-as évek elejére negyven év, mára pedig elértük a nyolcvanéves átlagéletkort. Miért ne lehetne ez az idő százhúsz év, egészségben?" - kérdezi.

Az "öreg" szóval még nem oly régen is a hatvanéveseket illették, de ez ma már nem érvényes, mert "nem egy hatvanas éveiben járó ember kezd új életet".

A miniszterelnök számára "a megelőző gyógymóddal, amely lehetővé teszi a páciens távolról való nyomon követését is, a DNS-vizsgálattal, az őssejtek felhasználásával és ésszerű életmóddal mindenki számára elérhető, hogy egészségesen és hosszabb ideig éljen". "Az élet ajándék, amelyet mindannyiunknak erkölcsösen és intenzíven kell felhasználnunk" - fűzte hozzá Berlusconi.

A kormányfő a hosszú életű Goethére (83 év), Lev Tolsztojra (82 év) és az író-újságíró Giuseppe Prezzolinira (100 év) hivatkozva azt írta: "Biztos vagyok benne, hogy az élet néhány évtizeddel való meghosszabbítása reális célkitűzés". Arra a következtetésre jutott, hogy "aki politikával foglalkozik, vagyis mások életével, az nem kerülheti meg ezt a témát sem, mert a meghosszabbított élettel a lehető legjobb módon, a legkedvezőbben élhet az ember".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett  – Ukrajnai háborús híreink kedden

Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett – Ukrajnai háborús híreink kedden

Az orosz harctéri veszteségek legalább felét az ukrán drónok okozzák, főleg az FPV kamikaze-drónok, de mellettük komoly gondot okoznak az aknagránátokat dobáló „bombázódrónok” is – állítja az egyik nagyobb orosz háborús Telegram-csatorna harctéri forrásokra hivatkozva. Ukrán források vasárnap este három donbaszi falu elvesztését ismerték el, ugyanakkor geolokáció alapján nagyon úgy néz ki, hogy ennél jelentősen mélyebben törték át az orosz csapatok a frontvonalat. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×