eur:
387.3
usd:
357.03
bux:
68049.75
2024. május 17. péntek Paszkál

A város, amely már készen áll a karácsonyra

Túl buzgók voltak annak az angol kisvárosnak a lakói, ahol már a központot karácsonyi kivilágítás díszíti.

Múlt hét végén kezdték el az angliai Coleford lakosai a város karácsonyi díszítését, és olyan jól haladtak a munkával, hogy már a legtöbb lámpaoszlopot, boltot és pubot a karácsonyt idéző díszek és világítás ékesíti.

Nagy valószínűség szerint Coleford a legelső város Angliában, amely már készen áll a karácsonyra, bár még a hőmérséklet messze van a decemberitől, múlt hét végén ugyanis tavaszias 21 fokot mértek, miközben a díszítésen dolgoztak.

"A világítás fantasztikusan néz ki" - mondta Bryan Marrot, az egyik városlakó, aki segédkezett a díszítésben. Ugyanakkor hozzátette: még sok munka van hátra, így még november végéig dolgoznak a város szépítésén.

Az önkéntes díszítők azért voltak ilyen gyorsak, mert attól tartottak, hogy a sok bürokratikus intézkedések és a biztonsági előírások miatt nem tudják befejezni a város karácsonyi feldíszítését. Arra azonban még ők sem számítottak, hogy ilyen hamar elkészülnek a munka nagy részével, és a város már most készen áll a karácsonyra.

Coleford lakói évekkel ezelőtt létrehoztak egy alapot, hogy az összegyűjtött pénzből karácsonyfát, ünnepi égőket és díszeket vegyenek, valamint, hogy fizessék a 7 ezer fontba (közel 2,5 millió forintba) kerülő ünnepi kivilágítást.

Bár a túlbuzgó díszítők örülnek, hogy már október közepén készen vannak a munka jelentős részével, a városlakók rossz szemmel nézik a karácsonyi hangulatot idéző díszeket.

A város szállodájának igazgatója elmondta: még a hétéves kisfia szerint is túl korán került az utcára az ünnepi kivilágítás.

Coleford egyik konzervatív párti politikusa is bírálja a díszeket. "Nagy az esély arra, hogy az emberek megunják a díszkivilágítást, ha azt túl korán teszik fel. Nekem mindez azt jelenti, hogy a karácsony már nem arról szól, amiről kéne, és a vásárlást, valamint a vevők elcsábítását jelenti" - véli Denis Riley.

Címlapról ajánljuk
Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×