eur:
388.37
usd:
360.43
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Embereket falnak fel a mutáns óriásharcsák

Előbb csak a folyóba "temetettek" holttestét falták fel, ám ma már az úszókat is megtámadják és megölik a rettegett, mutáns óriásharcsák, amelyeket a helybéliek sokáig egy titokzatos szörnynek hittek.

Vérengző óriásharcsák garázdálkodnak az indiai-nepáli határ egy részét képező Káli folyóban, amelyet a halált és a pusztítást megtestesítő hindu istennőről neveztek el, és amelybe a szokások szerint a temetési szertartás után "temetik" a halottakat.

A helybéliek sokáig azt hitték, hogy egy titokzatos szörny él a folyóban, ám most már úgy gondolják, hogy az óriásharcsák - amelyeket itt gnúcsnak neveznek - szoktak rá az emberhúsra; ma már nem elégednek meg a holttestekkel, hanem a gyanútlan fürdőzőket is elragadják.

A rettegett ragadozók tanulmányozására a brit 5-ös csatorna a helyszínre küldte Jeremy Wade biológust, aki dokumentumfilmet forgatott a Káli folyónál.

Mint mondta, a helybéliek azt hiszik, hogy a harcsák a szokásosnál is hatalmasabbra nőttek a holttest-diétán, amely miatt rákaphattak az emberhúsra.

A biológus először kizárta, hogy krokodilok lennének felelősek a végzetes kimenetelű támadásokért - majd figyelmét az egyik legnagyobb édesvízi halra, az óriásharcsára fordította.

Kifogott egy 1,8 méteres, 73 kilós példányt. "Ha egy ekkora jószág elkap valakit, az aligha szabadulhat" - állítja.

A gnúcs első áldozata a feltételezések szerint egy 17 éves nepáli fiú volt, még 1988 áprilisában. A fiú a nagy forróságban menedéket keresett a hűs habokban, de szemtanúk beszámolója szerint hirtelen eltűnt a víz alatt.

Három hónappal később egy kisfiú veszett a vízbe, tavaly pedig egy 18 éves nepáli tűnt el - szemtanúk azt mesélték, hogy egy "nagyra nőtt disznóhoz" hasonló valami rántotta a mélybe.

Címlapról ajánljuk

Az új programjáról dönt a CDU – Angela Merkelnek csak a szelleme kísért a kongresszuson

A korábban kiszivárgott tervezet szerint több területen is szembe megy a korábbi merkeli politikával a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) új programja, amelyet a küldöttek fogadnak el a párt hétfőn kezdődött háromnapos kongresszusán. A tanácskozáson nincs is jelen a korábbi pártelnök- kancellár, de a kongresszusra korábbi politikája közvetve mégis rányomta bélyegét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×