eur:
389.75
usd:
363.51
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

A délen élők tíz évvel később szülnek, mint az északiak

Az Anglia déli részén élő nők jelentősen később szülnek, mint északon élő társaik - derül ki hivatalos adatokból.

A brit statisztikai hivatal adatai szerint az ország déli vidékein élő nők többsége a harmincas éveiben szül, míg az északon élők általában a húszas éveiben. Utóbbiaknál a gyerekszülési "csúcs" 25 és 29, míg a délieknél 30 és 34 év között van - olvasható ki az adatokból.

Szakértők a két csoport különbségét az oktatás, a munka és a kereset eltérésével magyarázzák. Dél-Angliában ugyanis többe kerül a gyereknevelés, ráadásul többet is dolgoznak az emberek - hatból egy londoni például heti 48 órát dolgozik, míg országosan csak nyolcból egy ember tölt ennyi időt munkahelyén.

A brit fővárosban élő nők gyakran azért is halogatják a gyermekvállalást, hogy egyengethessék karrierjüket.

Ezek az adatok akkor láttak napvilágot, amikor kiderült: jelentősen nőtt a császármetszések száma a szülészeteken. Az első gyereküket világra hozó anyák negyede szüli meg így gyerekét Nagy-Britanniában, míg az Egészségügyi Világszervezet azt ajánlja, hogy a szülések csak 15 százaléka történjen ezzel a módszerrel.

Szakértők azzal magyarázzák a növekedést, hogy a nők többsége nagyon aggódik a természetes szülés miatt, ezért inkább császármetszést kér.

De szerepe van a médiának is: a legtöbb sztár nem természetes módon szüli meg gyerekét, hogy hamar vissza tudja nyerni alakját.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×