eur:
389.14
usd:
361.07
bux:
68083.63
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

"Azt mondta a rendőr, igyak a vécécsészéből"

Rossz bánásmód és diszkrimináció miatt beperelte az ausztrál rendőrséget Anthony James Pitt, aki 17 éves börtönbüntetését tölti, mert szexuális rabszolgaként tartott egy tizenéves lányt.

Anthony James Pittet 1999 decemberében ítélték 17 éves börtönbüntetésre, mert egy évvel korábban egy kazamatába csalt, 19 órán keresztül fogva tartott és többször megerőszakolt egy akkor 16 éves lányt.

A most 51 éves Pitt beperelte a rendőrséget, azt állítva, hogy rosszul bántak vele és diszkriminálták a rendőrök. A rab videótelefonon keresztül tett vallomást az ügyben a victoriai bíróság előtt.

Azt állítja, hogy a letartóztatása után a rendőrök közölték a rabtársaival, hogy megerőszakolt egy tizenéves lányt, és azt kérték tőlük, hogy köpjenek bele az ételébe. Amikor pedig vizet kért, csak egy poharat kapott a rendőröktől, akik azt mondták neki: igyon a vécécsészéből.

Állítása szerint kényszerítették, hogy írja alá a beismerő vallomást, nem ismertették vele a jogait, és arra sem kapott lehetőséget, hogy ügyvédet válasszon.

A diszkriminációs vádakat korábban már bizonyíték hiányában elutasította az egyenlő bánásmódért felelős hatóság, Pitt ezért fordult a bírósághoz.

A férfit annak idején a rendőrök rajtakapták az összekötözött, felpeckelt szájú lánnyal. Pittet egyébként már másodszor ítélték el egy tizenéves elrablásáért; 1990-ben azért ültették le, mert egy másik lányt az autója csomagtartójába zárt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×