eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

"A sportolókkal szemben mi az életünkkel játszunk"

Bár alapvetően művészeknek tekintik magukat, a torreádorok úgy edzenek, mint az elitsportolók. A viadal menetében bekövetkezett változások, a koreográfia fejlődése, a gyorsaság, a modern idők itt is jelen lévő követelményei arra kényszerítik őket, hogy egyre nagyobb gondot fordítsanak erőnlétükre, annál is inkább, mert a sportolókkal szemben ők az életükkel játszanak.

Nem a Nike vagy az Adidas patronálja az aréna hőseit, de nő azoknak a vállalkozásoknak a száma, amelyek segítik őket a felkészülésben - írta az El País című spanyol lap.

A leghíresebb spanyol bajnokok, mint El Juli vagy José Maria Manzanares, még a téli, "tétlen" hónapokban is napi öt órát edzenek. Futnak, erősítik combizmaikat, karjukat, tökéletesítik a technikájukat, javítják hibáikat. A gyakorlatok nehezek, a legmegerőltetőbb talán a "békázás", amelynél guggoló állásban kell megfogni a bokát, és minden irányban ugrálni. Nincs is egy gramm zsír sem testükön.

"A fizikum alapvetően fontos. Pszichológiailag segít. Erősnek érzed magad, és ettől nyugodt leszel. Fel kell készítenünk magunkat arra, hogy a legtöbbet adjuk. Vannak különböző mozdulatok, amelyeket a másodperc ezredrésze alatt kell megtenni" - vallja a 26 éves José Maria Manzaranes.

Antonio Ferrera, az egyik "legerősebb" torrero az edzéskiegészítés jelentőségét a következő mondatba sűríti: "Nem vagyunk atléták, nem azért edzünk, hogy maratont fussunk, hanem, hogy megvívjunk a bikával".

A szezon kellős közepén, a sokszor ijesztő ember-állat közelharcot és a sérüléseket látva a fizikai felkészülés valóban életet menthet náluk.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×