eur:
388.88
usd:
361.18
bux:
68123.84
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Meg akarták ölni az anyaméhben, most a londoni maratonra készül

Egy amerikai nő édesanyja 7 és fél hónapos terhes volt, amikor úgy döntött, hogy el akarja vetetni a magzatot. Az abortusz megtörtént, ám a baba nem halt bele.

Az akkor 17 éves nő nem akarta megszülni gyerekét, ezért a hetedik hónap után úgy döntött: elveteti magzatát. Az orvosok a méhébe fecskendeztek egy sóoldatot, amitől elméletileg néhány órán belül meghal az anyaméhben fejlődő kisbaba. Ezúttal azonban nem így történt.

Az orvos a halottnak hitt csecsemőt élve emelte ki az anya hasából, és annyira megdöbbent, hogy azonnal mentőt hívott, ami az abortuszklinikáról a kórházba szállította a kevesebb mint 1000 gramm súlyú újszülöttet. Közel 3 hónapig szorult orvosi ellátásra, és soha nem találkozott biológiai anyjával.

A most 28 éves Gianna Jessen, aki csodával határos módon túlélte az abortuszt, Londonban harcol a művi vetélés ellen. Elmeséli születésének történetét a brit parlament alsóházában is, azt remélve, hogy meggyőzi a törvényhozókat: a meg nem születetteknek is vannak jogaik. Minden, ami történt velem a nők jogainak nevében történt, de az egyetlen ember, aki az én jogaimmal is törődött, az a nővér volt, aki hívta a mentőt - mondta Gianna.

A lány súlyos agysérülést szenvedett a sóoldat miatt, amit az anyaméhbe fecskendezve a magzat lenyel, és gyakorlatilag halálra marja. Az orvosok a nevelőanyjának nem túl bíztató prognózist adtak Gianna jövőjét illetően: nem tud majd mászni, később pedig járni. Ennek ellenére a lány megtanult ülni, mászni, állni, később pedig járni, és ma már a londoni maratonra készül.

Majdnem megöltek az anyaméhben, harcolnom kellett a születésem első pillanatától fogva - mindez azt jelenti, hogy szeretem és élvezem az életet - mondta a lány, aki szerint sokan félreértik őt, mert túlzottan magabiztosnak tartják.

Az Egyesült Királyságban a abortusz legális határa 24 hét - ez után már csak akkor vetetheti el az anya a magzatot, ha az ő, vagy a gyerek élete veszélyben van.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×