eur:
389.59
usd:
362.02
bux:
0
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Isznak, gorombák és nem beszélnek idegen nyelvet a legrosszabb turisták

Sokan azt hitték eddig, hogy az amerikai és a német turisták jelentik az igazi katasztrófát - egy friss felmérés szerint azonban nem ők a legrosszabbak, sőt, a németeket választották a második legjobban viselkedő utazóknak.

Részegeskedés, gorombaság, nyelvtudás hiánya - az európai hotelekben készített felmérés szerint ezek a legfőbb jellemzői a legidegesítőbb és legelviselhetetlenebb turistáknak, akik nem mások, mint a britek.

Az angolokat nemcsak viselkedésük miatt bírálták a megkérdezettek, hanem azért is, mert olyan sokat bírnak enni, mint az amerikaiak.

A felmérés kérdéseire több mint 4000, hotelekben rendszeresen megszálló európai válaszolt. Túlnyomó többségük szerint a britek nem hajlandóak megtanulni az adott nyelv alapvető kifejezéseit, bár tény, hogy ebben a szigetországiak fejlődést mutatnak: igyekeznek ugyanis lassabban és érthetőbben beszélni, ha külföldön vabbak.

A legrosszabbul viselkedő turisták rangsorát tehát az angolok vezetik, őket követik az oroszok, majd a kínaiak, a franciák és az indiaiak. Velük ellentétben a legjobban viselkedő utazók a japánok. Meglepő módon a lista második helyén a németek szerepelnek, őket az amerikaiak, a svájciak és a svédek követik.

A nem túl hízelgő eredmény ellenére azonban a brit turistáknak sikerült végre az asztal alá söpörniük a "fehér zokni és szandál"-imidzsüket, mivel a felmérésből kiderül: ők a legjobban öltözöttek, ebben még a franciákat is megelőzik.

A hiányosságok ellenére a szállodatulajdonosok kifejezetten szeretik a briteket, mert rengeteg pénzt költenek - náluk többet csak az amerikaiak hagynak a hotelekben.

Bár sokan úgy hiszik, hogy a németek a legidegesítőbb turisták, a megkérdezettek többsége dicsérte a takarosságukat, és sokan megemlítették, hogy rendbe szedik a szobájukat, mielőtt a takarítók megérkeznének.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×