eur:
389.14
usd:
362.09
bux:
67959.07
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

A fiatalok szerint a tehetség egyenlő a népszerűséggel

A gyerekek szerint az a tehetséges, aki jól énekel vagy jól focizik - derül ki egy brit felmérésből.

Egy brit kutatás szerint a fiatalok nagy többsége úgy véli: az a tehetséges, aki tud énekelni. A felmérésben részt vett 6 és 18 év közötti gyerekek harmada gondolja ezt, 10-ből 1 pedig úgy hiszi: a tehetség egyenlő a focitudással, 8 százalékuk szerint pedig a tánctudással.

A több mint ezer megkérdezett diák közül mindössze 1 százalék mondta azt, hogy a tehetség az intelligánciától függ, ehhez pedig jól kell teljesíteni az iskolában.

Szakértők szerint a gyerekek nem fedezik fel magukban a valódi tehetséget, mert azt egyenlőnek tartják a népszerűséggel. Sandra Scott gyerekpszichológus szerint mai társadalmunkat a hírességek iránti megszállottság uralja, ezért a gyerekek azokat a tulajdonságokat és értékeket becsülik leginkább, amikről azt hiszik, hogy híressé tehetik őket, és szerepelhetnek a tévében.

Bár a megkérdezett gyerekek többsége nincs tisztában saját értékeivel, amikor a felmérést végzők rákérdeztek, bevallották, miben hiszik jónak magukat: főzésben, kertészkedésben, viccmesélésben, mások megsegítésében.

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×