eur:
389.59
usd:
362.02
bux:
0
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Mitől kapnak kedvet a nők a szexhez?

Az eddig is közismert volt, hogy a csecsemők számára a legjobb táplálék az anyatej, de most kiderült, hogy a szoptatásnak van még egy, meglepőnek tűnő előnye: az anya és a baba illata ugyanis természetes afrozidiákum, amely növeli a jelenlévő nők szexuális vágyát.

A Chicagói Egyetem kutatói megállapították, hogy 50 százalékkal növeli a női libidót a szoptató anya és a csecsemő finom illata. A feromon ugyanis afféle jelzésként működik: arra figyelmezteti a nőket, hogy itt az ideje a fogantatásnak.

A kutatás eredményéről az American Society for Reproductive Medicine éves konferenciáján számoltak be a vizsgálatot végző pszichológusok, aki azt remélik, hogy ezáltal segíthetnek a szexet betegesen nem kívánó nőkön.

A chicagói kutatók fiatal nőkön tesztelték a szoptatás illatának hatásait. A vizsgálatban résztvevők felének három hónapon keresztül reggel és este meg kellett törölni az alsó ajkát egy olyan kendővel, amelyet átitattak a szoptatás illatával. Meg kellett törölniük vele az ajkukat zuhanyozás, testedzés és minden egyes étkezés után is. A kontrollcsoportnak ugyanez volt a feladata, de a kendőnek cumi illata volt.

Azt azonban egyiküknek sem árulták el, milyen illatú kendőt kaptak.

A cumi illata nem segít

A kutatás végére a szoptatás illatú kendőt használók 42 százaléka állította azt, hogy jobban kívánja a partnerét. Az egyedülállók pedig arról számoltak be, hogy a szokásosnál jóval gyakrabban álmodoznak a szexről.

Az illat hatása különösen a hónapnak abban az időszakban volt erős, amikor a nők termékenysége és libidója a legalacsonyabb. Érdekes módon a cumi illatú kendőt használók libidója viszont csökkent.

Ha sikerülne azonosítani és palackozni az anyatej és a csecsemőnyál legfontosabb összetevőit, olyan afrozidiákumot lehetne előállítani, amellyel gyakorlatilag bármikor el lehetne érni, hogy a nők kívánják a szexet.

Az összetevők azonosítása azonban eltart még egy ideig - hűtötte le a reményeket a kutatást vezető Martha McClintock professzor. "A férfiak számára a legnagyobb problémát az erekciós zavarok okozzák - ezt azonban lehet kezelni Viagrával. A nők vágyának hiányára azonban eddig nem találtunk semmilyen gyógyszert" - hangsúlyozta.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×