eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Államköltségen dőzsölnek az olasz képviselők

Államköltségen dőzsölnek az olasz parlamenti képviselők: potom áron falatozik a pompás ételekből a törvényhozás éttermében a képviselőház 630 tagja - szellőztette meg pénteken a La Repubblica római napilap.

Az újság szerint a "tiszteletre méltó uraknak" (onorevoli) az előételként kínált tésztáért mindössze 3 eurót kell fizetni, míg egy borjú- vagy marhahúsból készült főfogásért csak 4,80 eurót. Ezekért az ételekért még egy középkategóriás római kisvendéglőben is többnyire háromszor ennyit kell leszurkolni.

"A képviselők 9 eurót adnak ki egy komplett ebédért, de a parlamentnek ez 90 eurójába kerül" - zsörtölődik a lap - "A politikusok szabályos ajándéknak tekintik az étterem igénybevételét". Az exkluzív üzemi étkezdét a tervek szerint hamarosan magánkézbe fogják adni.

Nemrégiben az olasz képviselők magas havi fizetéséről szóló hírek keltettek felzúdulást: a mintegy 16000 eurós összeg messze a legmagasabb az Európai Unió tagállamai között. Összehasonlításként egy adat: Németországban a képviselők havi illetménye 7000 euró körül mozog.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×