eur:
394.7
usd:
356.34
bux:
73003.59
2024. szeptember 13. péntek Kornél

A lottónyertesek harmada tovább dolgozik

Nagy-Britanniában már tízezren nyerték meg a lottón a főnyereményt, ennek apropóján a Daily Mirror utánajárt, mit csinálnak a szerencsések a nyereményük után. Az eredmény meglepő: minden harmadik nyertes tovább dolgozik. Íme néhányan közülük.

A tanár

Jenny Cooper tavaly nyert 2,4 millió fontot (mintegy 890 millió forintot), ennek ellenére tovább tanít a cwmbrani iskolában; egyébként pedig nyugdíjas férjével és 18 éves lányával él.

"Miután visszamentem az iskolába, tudtam, hogy jól döntöttem. Itt dolgozom 21 éve, és nagyon szeretem" - jelentette ki az 50 éves Jenny Cooper.

A nyertes hozzátette: a gyerekek szívesen adnak neki tanácsot, hogy mire költse a pénzt, egyikük az űrutazást tanácsolta, de erre nem vállalkozik.

A család élete nem sokat változott, új házat vettek nem messze a régitől, új autókat is beszereztek, és örülnek, hogy könnyen fizethetik lányuk egyetemi tanulmányait.

A farmer

A 45 éves Gaynor Funnel és férje, a 43 éves David 2002-ben nyert 1,8 millió fontot (mintegy 670 millió forint).

David azonnal otthagyta téglagyári állását, és egy farm létrehozásába kezdett, Gaynor egy darabig tovább dolgozott fizikoterapeutaként, majd saját céget alapított ugyanerre a feladatra.

"Minden megváltozott körülöttünk, új autó, új ház, szerettem volna, ha valami állandó marad" - magyarázta a nyeremény utáni döntését Gaynor Funnel.

David vásárolt 53 hektár földet és 250 birkát, és nagy élvezettel gazdálkodik, bár felesége furcsán néz rá, amikor hajnali kettőkor terelik az állatokat a mezőn.

A takarítónő

A 64 éves Pearl Ackermann júliusban nyert 5 millió fontot (1,85 milliárd forint), ennek ellenére tovább takarít egy öregek otthonában. Először megkapta a szokásos fizetését, de visszautalta az összeget.

A dél-walesi Crumlinban élő nő elmondta: "Nem vagyok az a típus, aki tétlenül tud ülni egész nap. Élvezem, hogy láthatom az otthon lakóit, akik mindig megörülnek nekem, amikor meglátnak."

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×