eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Csodalakás: vizeletelemző vécé, távirányítású fűtés

Az intelligens lakásoké a jövő. Informatikai kutatások szerint 2010-re Nyugat-Európában minden huszadik lakás automatizált lesz, és egy ilyen háztartásban a vizeletelemző vécé sem számít majd különleges berendezésnek.

Éskovács Péter ingatlanpiaci szakértő az InfoRádióban azt mondta: számos kutatás bizonyítja, hogy Nyugat-Európában egyre többen szeretnék lakásaikban látni a legújabb technológiákat.

Mint mondta, már néhány százezer forintból kivitelezhető, hogy a fűtésrendszer szabályozásához modern eszközök nyújtsanak segítséget. Például egy távirányító, amellyel a fűtést bekapcsolhatjuk nem sokkal azelőtt nem, hogy hazaérnénk. Ezzel akár a költségek 30 százaléka is megspórolható.

Hozzátette azonban, hogy Magyarországon az internet-ellátottság még nem olyan jó, hogy széles körben alkalmazhatók legyenek ezek az eszközök.

Az Egyesült Államokban azonban már léteznek például olyan vécék, amelyekben egy automata elemzi a használó vizeletét, és figyelmezteti, ha orvosi segítségre van szüksége.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×