"Nem járok sűrűn, de azért eljutok egy-két elegáns étterembe Párizsban és Londonban is. Én is zavarban vagyok, és nehezen tudok választani, de egy biztos, hogy nem hagyom magam sürgetni" - hangsúlyozta Kalla Kálmán, aki szerint nem szabad kétségbe esni, és gyorsan választani valamit, hiszen van idő, az ember egy elegáns étteremben ezt megfizeti.
A mesterszakács, aki természetesen szakmai szempontból is átnézi az étlapot, nem szereti azokat az éttermeket, ahol túl sok ételt kínálnak."Nagyon sok étel esetében nem lehet száz százalékosan csinálni mindent" - hangsúlyozta Kalla Kálmán.
Az aranysapka-díjas séf szerint persze kell, hogy legyen jó pár halétel, szárnyas, bárány, marha, borjú, és egy sertésétel is az étlapon, de ennél több nem kell. "Ezt jól meg lehet csinálni, de ahol bárányból is, marhából is négyet-ötöt tartanak, és végül már száz fölött van a főételek száma, azt már nem lehet jól csinálni, akármekkora létszámmal is dolgozik egy étterem" - hangsúlyozta Kalla Kálmán.
Van olyan elegáns párizsi étterem, ahol például csak menüt adnak. A két-három menü azonban olyan alapanyagokból készül, amelyeknek éppen szezonjuk van, és így jó minőségűek - tette hozzá a Gundel séfje.
A menük ráadásul sokszor leegyszerűsítik a választást, és van, ahol már az ételekhez illő bor is szerepel a menüben, így azon sem kell töprengeni - mutatott rá Kalla Kálmán.
A mesterszakács elmesélte azt is, hogy ha elegáns étterembe megy, akkor nagyon szívesen ráhagyja magát a séf ajánlatára, aki az igazán jó éttermekben ki is megy a vendég asztalához. Kalla Kálmán elmondta: még soha nem bánta meg, hogy a séfre hallgatott.
Ezért állt le a Déli pályaudvar