INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

Percenként 137 ezer forintot keres a rendező

Infostart / InfoRádió
Az amerikai Forbes magazin idén is közzétette a tavalyi év legjobban kereső hírességeinek névsorát. Steven Spielberg percenként 497 eurót, mintegy 137 ezer forintot keres.

Szóval Speilberg tavaly 261 millió eurót, vagyis 72 milliárd forintot keresett, ezzel második helyre utasította az amerikai rádiózás fenegyerekét, Howard Stern műsorvezetőt.

Sorrendben a harmadik George Lucas, aki tavaly mindössze 185 millió euróval, vagyis 51 milliárd forinttal lett gazdagabb, negyedik pedig Oprah Winfrey, minden idők legnézettebb TV-showjának műsorvezetője.

A lista címe egy kicsit félrevezető, mert a legtöbbet kereső hírességek között a Forbes ötödik helyre sorolja az ír U2 rockegyüttest, de hát azt a 87 millió eurót, vagyis 24 milliárd forintot, amit tavaly összemuzsikáltak, négyfelé osztva már egyikük sem kerülne be az első húsz közé.

A hetedik helyen egy másik rocklegenda, a Rolling Stones áll, csekély 71 millió euróval (19,6 milliárd forint), nyolcadik pedig - és egyben a legelőkelőbben helyezett sportoló - a golfozó Tiger Woods, Michael Schumacher viszont csak a tizenötödik.

Az első húsz közé ezúttal két író is bekerült, J.K. Rowling, a Harry Potter szerzője és Dan Brown, a da Vinci kód írója, ám mindkettőjüknél sokat nyomhattak a latban a filmbevételek.

A Tavalyi kereset viszont szinte semmilyen összefüggésben nincs a hírességek teljes vagyonával. A legjobban kereső Steven Spielberg a gazdagok listáján csupán 245., szerény 2,8 milliárd dollárral, azaz 604 milliárd forinttal.

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk