eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
A határsértőket szállító jármű belső tere. Illegálisan Magyarországra érkezett tizenhét emberre bukkantak a rendőrök az M1-esen Mosonmagyaróvárnál, egy furgonban. Az autópályán, az osztrák határhoz közel, úgynevezett kitereléses rutinellenőrzést tartottak, ebbe futott bele a furgon, amelynek rakterében rábukkantak a migránsokra, akik palesztinnak mondják magukat. Az elsődleges adatok alapján az embercsempész a szerb határ közelében vette fel a csoportot, és a Bécshez közeli Schwechatra tartott velük.
Nyitókép: MTI Fotó: Matusz Károly

Embercsempésznek adta el a furgonját, ezért most őt veszik elő

Október közepén fogták el a rendőrök a férfit, miután kiderült, hogy a a hónapokkal korábban eladott furgonjával migránsokat csempésztek a határon.

A Blikk értesülése alapján írja a 24.hu, a férfi szerint a hivatalban hibáztak, ugyanis hiába jelentette be az adásvételt, azt csak a bűncselekmény elkövetése után iktatták. A férfi úgy nyilatkozott, hogy áron alul, 650 ezer forintért adta el a járművet, amiért hárman jöttek el június 7-én. Mint mondta, minden papírt szabályosan kitöltöttek, majd távoztak. Még aznap felhívták a vásárlók azzal, hogy a furgon lerobbant az M0-son, kérik vissza a pénzüket, de végül nem lett belőle semmi. Másnap ment el a III. kerületi kormányablakba bejelenteni a jármű eladását.

Október 12-én, egy egyszerű utcai igazoltatás során a 41 éves férfit megállították a fővárosban a rendőrök, akiktől megtudta, hogy az akaratán kívül mibe keveredett. Embercsempészet miatt vették őrizetbe és került a fogdába. Kiderült, a furgonjuk megvásárlása után három nappal Ausztriában feltartóztatták azt, 14 szír állampolgárral a raktérben.

Mivel akkor még az én nevemen volt, június 16-án európai elfogatóparancsot adtak ki ellenem. 10 év fegyházzal fenyegetnek egy olyan dolog miatt, amit el sem követtem

- mondta a Blikknek a férfi. A háromgyerekes apukát egy éjszaka után kiengedtek a rácsok mögül, jelenleg nem hagyhatja el Pest vármegyét, illetve a főváros területét, valamint minden nap jelentkeznie kell a rendőrségen.

A lap azt írja, a férfi azóta kapott egy igazolást arról, hogy valóban bejelentette az autó eladását, de kiderült, hogy a beiktatására csak július 5-én került sor. Közben az is kiderült, hogy a kocsit megvásárló cég ellen már 24 feljelentés van, az adás-vételi szerződésre írt adataik pedig hamisak. A férfinak november végén lesz az úgynevezett kiadatási tárgyalása, ami után elképzelhető, hogy átszállítják Ausztriába, ahol kivizsgálják a történteket.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×