eur:
379.55
usd:
351.52
bux:
58432.29
2023. december 6. szerda Miklós
Nyitókép: Nemzeti Adó- és Vámhivatal

Hamis telefonost buktattak le a Apple és Huawei magyar képviselői – videó

Az Apple és a Huawei jogosulti képviselői kérték a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közreműködését egy magyar telefonalkatrész-kereskedő ellenőrzésében. Szlovéniában bukott meg először egy szállítmány, ahol több ezer hamis telefontartozékot semmisített meg a külföldi hatóság.

Egy Hajdú-Bihar vármegyei telefonalkatrészeket forgalmazó üzlet raktárának teljes tartalmát vizsgálták át a márkák szakértői a pénzügyőrökkel közösen. Hamis töltőkábelektől, adapterektől és csatlakozóktól roskadoztak a raktári polcok – olvasható a NAV közleményében.

Az eredeti márkajelzéssel megegyező külsejű, logóval ellátott kiegészítőkkel az üzletek megtévesztették vevőiket, miközben a védjegy tulajdonosának engedélye nélkül hozták azokat forgalomba. A 2561 darab hamis eszközt azonnal kivonták a forgalomból, mivel azok akár életveszélyesek is lehetnek.

A termékekkel okozott vagyoni hátrány több mint tízmillió forint, a pénzügyőrök iparjogvédelmi jogok megsértésének bűntette miatt indítottak eljárást.

Címlapról ajánljuk
Hornung Ágnes képviselő lett, ezzel megdőlt egy parlamenti rekord

Elemzés
Hornung Ágnes képviselő lett, ezzel megdőlt egy parlamenti rekord

Kiadta Hornung Ágnesnek, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkárának a novemberben elhunyt Turi-Kovács Béla országgyűlési képviselői mandátumát a Nemzeti Választási Bizottság. Herczeg Sándor politológus segítségével megnéztük, hogyan alakult a nők képviselete az Országgyűlésben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.06. szerda, 18:00
Stumpf István
egyetemi tanár, a Bibó Szakkollégium és a Századvég Alapítvány alapító igazgatója, korábbi alkotmánybíró és kancelláriaminiszter
Nagy Márton nagy feladatot kapott

Nagy Márton nagy feladatot kapott

Nagyon érdekes döntéseket rejtett el a kormány a kedden késő este megjelent határozatában, amivel a kormány ügyrendjéről szóló határozatát módosítja. Ennek lényege, hogy némiképp változik a kormányzati döntéselőkészítés: a Gazdasági Kabinet hatásköre kiszélesedik és december 7-étől Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter fogja vezetni Varga Mihály pénzügyminiszter helyett. Varga Mihály viszont kapott egy új eszközt a kezébe.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×