eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Pixabay

Üldözőbe vették a férfit, 130 ezer szál cigi volt a jutalom

Az elkövető otthonában is kutattak, ott a szolgálati kutyák extasy tablettákat találtak.

Több mint 130 ezer szál magyar zárjegy nélküli cigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai a 8-as út Vas vármegyéhez tartozó szakaszán.

A hatóság pénteken közzétett egy videót az esetről, amiből kiderült: a férfi a megengedett sebességet jócskán túllépve közlekedett, ezért üldözőbe vették, majd a főútról leterelve megbilincselték. A férfi már korábban a pénzügyi nyomozók látókörében volt, jövedéki termékeket érintő bűncselekmények elkövetése kapcsán.

A gépjárművének utasterében plédekkel letakart kartondobozokban

több mint 130 ezer szál magyar zárjegy nélküli, közismert márkájú cigarettát találtak.

A pénzügyi nyomozók kutatást tartottak az elkövető otthonában is, ahol a NAV szolgálati kutyái extasy tablettákat találtak. A kábítószert a területileg illetékes rendőrkapitányság nyomozói lefoglalták, és kábítószer birtoklása miatt külön büntetőeljárást indítottak.

A lefoglalt termékek után a férfi több mint 10 millió forint jövedéki és általános forgalmi adót nem fizetett meg, ezért a tetten ért csempészt a pénzügyi nyomozók jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Címlapról ajánljuk
Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Október 31-ig tekinthető meg a Magyar Természettudományi Múzeumban a Kékvándor című kiállítás, amely a 2017-ben elhunyt Burger Barna fotográfus kéktúrás fotóit mutatja be. A tárlat kurátora, Csizek Gabriella az InfoRádióban elmondta: összesen tizenkét tájegységen keresztül ismerhetjük meg az Országos Kéktúra teljes útvonalát, miközben a fotóművész egyedi látásmódjának köszönhetően a ráismerés szépségével tárulnak elénk gyöngyőrű tájak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×