eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: pixabay

Őrült mennyiségű drog miatt várták hiába a banánt

A cseh rendőrség 646 kilogramm kokaint talált egy banánszállítmányba rejtve - közölte vasárnap az országos kábítószer-ellenes hatóság szóvivője.

Tájékoztatása szerint a drogot egy áruházlánc központi raktárában fedezte fel egy alkalmazott szombaton a Prága melletti Klecany településen. A dolgozónak gyanús csomagocskák tűntek fel a biobanánokkal teli raklapok kirakodásánál és értesítette a rendőrséget.

Az egykilogrammos csomagokból vett minták elemzése alapján megállapították, hogy kokainról van szó.

A banánszállítmányt eredetileg Ecuadorból Amszterdamba szánták. A hatósági szóvivő szerint azt feltételezik, hogy a kábítószercsempészek hibát követtek el és időhiány miatt a drogot nem tudták a tervek szerint kirakodni Amszterdamban, így az a banánokkal együtt a cseh logisztikai központban kötött ki.

A kábítószer feketepiaci ára a hatóságok szerint meghaladja 83 millió eurót (30 milliárd forint).

Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×