eur:
393
usd:
366.3
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: ugyeszseg.hu

Berregő láncfűrésszel és egy nagy késsel, robbantással fenyegették a rendőröket – képek

A rendőrök előbb tűzoltókat, aztán tárgyalótisztet voltak kénytelenek hívni.

A Központi Nyomozó Főügyészség tájékoztatása szerint 2023. január 8-án, a reggeli órákban egy kerékpárlopásról érkezett bejelentés a rendőrségre, ami alapján az egyenruhások megjelentek a feltételezett elkövetők (élettársak) nyírségi házánál.

A rendőröket fogadó nő az együttműködést megtagadta, majd a kerítés és a ház ajtaját magukra zárta. A hatóságok emberei ezt követően a kerítés kapuját benyomták, majd a bejárati ajtón keresztül többször felszólították a nőt az együttműködésre és az ajtó kinyitására.

A nő egy idő után közölte a rendőrökkel, hogy rosszul van, ezért egészségügyi ellátása céljából mentőt hívtak hozzá, valamint felhívták a figyelmét, hogy ha továbbra sem nyitja ki az ajtót, úgy részben a kutatás elvégzése, részben a neki való segítségnyújtás céljából tűzoltókat hívnak a helyszínre, akik erővel kinyitják majd az ajtót.

Miután a tűzoltók is a helyszínre érkeztek, a nő hosszas rábeszélés után végül kinyitotta az ajtót, de a bent lévő élettársa egy 17 centiméter pengehosszúságú, hegyes kést a pengéjénél fogva a háta mögé lendített, és annak eldobásával fenyegette meg a házba belépő tűzoltót.

A helyszínen tartózkodó tűzoltó ekkor kiment a házból, miközben a férfi az ismét bezárt ajtó mögött egy elektromos láncfűrészt vett magához és azt hangosan járatva az élettársával együtt többször megfenyegette a rendőröket és tűzoltókat, mondván: amennyiben be mernek menni, illetve ha nem távoznak,

felrobbantják a bent lévő gázpalackot, illetőleg aki bemegy, azt a férfi leszúrja.

A rendőrök végül tárgyalótiszt közreműködésével rábírták az elkövetőket, hogy a kést adják ki, illetve jöjjenek ki az ingatlanból.

Az elkövetőket őrizetbe vették, majd a nyomozó ügyészség őket felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt 2023. január 9-én gyanúsítottként kihallgatta.

Mivel mindkét elkövetőnél fennáll a szökés, illetve elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye, a nyomozó ügyészség indítványozta a letartóztatásuk elrendelését. A letartóztatásukról a Debreceni Járásbíróság kedden dönt.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×