eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Head shot close up young shocked woman looking at mobile phone screen, received bank debt notification. Stunned frustrated lady reading sms with unbelievable news on smartphone, making big eyes.
Nyitókép: fizkes/Getty Images

SMS-ben küldött rémhír miatt nyomoz a rendőrség

SMS-üzeneteken keresztül próbálják rávenni az embereket, hogy vegyék ki pénzüket a bankokból - idézi a Magyar Nemzetet az MTI.

Jelentős mennyiségű sms-t szétküldve próbálnak rémhíreket terjeszteni a magyar ügyfelek körében - írja a magyarnemzet.hu.

A portál szerint olyan üzenetek terjednek, amelyek arra szólítják fel az embereket, hogy vegyék ki megtakarított pénzüket a bankból, mert „a gazemberek ellopják”. Ebből pedig arra következtet a cikk szerzője, hogy "az akció végrehajtói vélhetően egy újabb forint elleni támadást próbálnak meg előkészíteni."

A magyarnemzet.hu azt is megemlíti, hogy az sms-ek nagyjából ugyanabban a körben terjednek, mint a választások idején a baloldal kampány üzenetei.

Az ügyben Kocsis Máté is megszólalt a közösségi médiában

.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×