eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Magyarország Ügyészsége

Elfajult a traktoreladás: vascsővel támadt a vevőre – képek

A Kecskeméti Járási Ügyészség rongálás vétsége miatt vádat emelt egy jakabszállási férfival szemben.

A vádirat szerint a jakabszállási férfi – az ügy vádlottja – 2021. április végén eladott egy traktort, aminek törzskönyvét a vételár átvételekor nem tudta odaadni, ezért azt későbbre ígérte.

Néhány nappal később a vevő – az ügy sértettje – személyautóval megjelent a vádlott tanyáján azért, hogy a törzskönyvet átvegye. A tanya bejárata előtt szóváltás alakult ki közöttük az okmány miatt, mert a vádlott a traktor eladójaként azt továbbra sem adta át a sértettnek.

A vita során a vádlott egy vascsővel többször ráütött az álló gépkocsira, amelynek volánjánál a vevő ült – tájékoztatott hétfői sajtóközleményében a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség.

Az ütések következtében az első szélvédő és a bal első ajtó üvege betört, a „B” oszlop kerete megrongálódott, amivel a vádlott összesen 255 ezer forint kárt tett az autóban. A kitört üvegszilánkok a sértett fülét is megsebesítették, a férfi a 8 napon belül gyógyuló felületes vágott sérülések miatt azonban nem kérte a támadója megbüntetését.

Az ügyészség a rongálás vétsége miatt benyújtott vádiratában büntetővégzés hozatalára irányuló eljárásban indítványozta a férfi felelősségre vonását. A Kecskeméti Járásbíróság a tárgyalás mellőzősével meghozott büntetővégzésében a vádlott bűnösségét a váddal egyezően megállapította és ezért vele szemben 150 ezer forint pénzbüntetést szabott ki, továbbá kötelezte a sértett járművében okozott kár megtérítésére.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×