INFORÁDIÓ
2023. január 31. kedd
Gerda, Marcella

vascső

vita

ügyészség

traktor

Elfajult a traktoreladás: vascsővel támadt a vevőre – képek

Elfajult a traktoreladás: vascsővel támadt a vevőre – képek

Infostart

A Kecskeméti Járási Ügyészség rongálás vétsége miatt vádat emelt egy jakabszállási férfival szemben.

A vádirat szerint a jakabszállási férfi – az ügy vádlottja – 2021. április végén eladott egy traktort, aminek törzskönyvét a vételár átvételekor nem tudta odaadni, ezért azt későbbre ígérte.

Néhány nappal később a vevő – az ügy sértettje – személyautóval megjelent a vádlott tanyáján azért, hogy a törzskönyvet átvegye. A tanya bejárata előtt szóváltás alakult ki közöttük az okmány miatt, mert a vádlott a traktor eladójaként azt továbbra sem adta át a sértettnek.

A vita során a vádlott egy vascsővel többször ráütött az álló gépkocsira, amelynek volánjánál a vevő ült – tájékoztatott hétfői sajtóközleményében a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség.

Az ütések következtében az első szélvédő és a bal első ajtó üvege betört, a „B” oszlop kerete megrongálódott, amivel a vádlott összesen 255 ezer forint kárt tett az autóban. A kitört üvegszilánkok a sértett fülét is megsebesítették, a férfi a 8 napon belül gyógyuló felületes vágott sérülések miatt azonban nem kérte a támadója megbüntetését.

Az ügyészség a rongálás vétsége miatt benyújtott vádiratában büntetővégzés hozatalára irányuló eljárásban indítványozta a férfi felelősségre vonását. A Kecskeméti Járásbíróság a tárgyalás mellőzősével meghozott büntetővégzésében a vádlott bűnösségét a váddal egyezően megállapította és ezért vele szemben 150 ezer forint pénzbüntetést szabott ki, továbbá kötelezte a sértett járművében okozott kár megtérítésére.

Nyitókép: Magyarország Ügyészsége
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018