INFORÁDIÓ
2022. október 3. hétfő
Helga

rendőr

debrecen

őrmester

ittas

Megharapta a rendőrt, bíróság elé állították a férfit Debrecenben

Megharapta a rendőrt, bíróság elé állították a férfit Debrecenben

Infostart

A vádlott elismerte tettét a tárgyaláson, együttműködő volt és megbánó magatartást tanúsított.

Ítéletet hirdetett a Debreceni Járásbíróság csütörtökön annak a negyven éves férfinak az ügyében, aki megharapott egy rendőrnőt, írja honlapján a Debreceni Törvényszék. A bíróság a férfit hivatalos személy elleni erőszak bűntettében és könnyű testi sértés vétségében mondta ki bűnösnek. A tettéért három év börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre és három év közügyektől eltiltásra ítélték. Emellett egy korábbi ítéletben kiszabott egy éves börtönbüntetés utólagos végrehajtását is elrendelték, mivel a bűntettet felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt követte el.

A bíróság tényállása szerint a következő történt: szeptember 4-én, 17 óra 30 perc körül Debrecenben ittas személyekről érkezett bejelentés, ezután két járőr érkezett igazoltatni a személyeket. Egyikük azonban kifogásolta az intézkedést, és hangosan sértegette a rendőröket. A férfi bántalmazással fenyegetőzött, és ökölbe szorított kézzel, indulatosan feléjük indult. Az agressziót látva a rendőrök könnyfakasztó gázt alkalmaztak, de a férfi ellenkezett, és a rendőrnő irányába ütött.

Az őrmester kitért az ütés elől. A rendőrök ezután testi kényszert alkalmaztak, de férfi továbbra is ellenállt: többször feléjük rúgott és próbált kiszabadulni a fogásból. Eközben a rendőrnő jobb vádlijába harapott, amit még felszólításra sem engedett el. Az őrmester és egy segítségére siető civil tudta csak később lefejteni az ittas személy fogait a rendőrnő vádlijáról. Ezt követően a rendőrök a férfit megbilincselték és a rendőrkapitányságra vitték.

A rendőrnő magánindítványt terjesztett elő könnyű testi sértés vétsége miatt. A bíró súlyosító körülményként értékelte, hogy a férfi büntetett előéletű, a cselekmény elkövetésekor ittas állapotban volt, valamint felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt áll. Súlyosbító körülmény volt az is, hogy a férfi a bűncselekményt kitartó jelleggel, garázda módon követte el, fényes nappal, az utcán.

Ugyanakkor enyhítő körülményként vette figyelembe a bíróság a férfi ténybeli beismerő vallomását és megbánó magatartását. A rendőrnőtől bocsánatot kért, az őrmester meg is bocsátott neki. Az ügyészség a döntést tudomásul vette, a vádlott és védője azonban enyhítés miatt jelentett be fellebbezést.

Nyitókép: Police.hu
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018