eur:
396.02
usd:
369.66
bux:
70437.07
2024. június 25. kedd Vilmos
Nyitókép: Police.hu

Megharapta a rendőrt, bíróság elé állították a férfit Debrecenben

A vádlott elismerte tettét a tárgyaláson, együttműködő volt és megbánó magatartást tanúsított.

Ítéletet hirdetett a Debreceni Járásbíróság csütörtökön annak a negyven éves férfinak az ügyében, aki megharapott egy rendőrnőt, írja honlapján a Debreceni Törvényszék. A bíróság a férfit hivatalos személy elleni erőszak bűntettében és könnyű testi sértés vétségében mondta ki bűnösnek. A tettéért három év börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre és három év közügyektől eltiltásra ítélték. Emellett egy korábbi ítéletben kiszabott egy éves börtönbüntetés utólagos végrehajtását is elrendelték, mivel a bűntettet felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt követte el.

A bíróság tényállása szerint a következő történt: szeptember 4-én, 17 óra 30 perc körül Debrecenben ittas személyekről érkezett bejelentés, ezután két járőr érkezett igazoltatni a személyeket. Egyikük azonban kifogásolta az intézkedést, és hangosan sértegette a rendőröket. A férfi bántalmazással fenyegetőzött, és ökölbe szorított kézzel, indulatosan feléjük indult. Az agressziót látva a rendőrök könnyfakasztó gázt alkalmaztak, de a férfi ellenkezett, és a rendőrnő irányába ütött.

Az őrmester kitért az ütés elől. A rendőrök ezután testi kényszert alkalmaztak, de férfi továbbra is ellenállt: többször feléjük rúgott és próbált kiszabadulni a fogásból. Eközben a rendőrnő jobb vádlijába harapott, amit még felszólításra sem engedett el. Az őrmester és egy segítségére siető civil tudta csak később lefejteni az ittas személy fogait a rendőrnő vádlijáról. Ezt követően a rendőrök a férfit megbilincselték és a rendőrkapitányságra vitték.

A rendőrnő magánindítványt terjesztett elő könnyű testi sértés vétsége miatt. A bíró súlyosító körülményként értékelte, hogy a férfi büntetett előéletű, a cselekmény elkövetésekor ittas állapotban volt, valamint felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt áll. Súlyosbító körülmény volt az is, hogy a férfi a bűncselekményt kitartó jelleggel, garázda módon követte el, fényes nappal, az utcán.

Ugyanakkor enyhítő körülményként vette figyelembe a bíróság a férfi ténybeli beismerő vallomását és megbánó magatartását. A rendőrnőtől bocsánatot kért, az őrmester meg is bocsátott neki. Az ügyészség a döntést tudomásul vette, a vádlott és védője azonban enyhítés miatt jelentett be fellebbezést.

Címlapról ajánljuk

Csoboth Róbert fiáról, Kevinről: erre a gólra vártam tőle 18 éven keresztül

Csoboth Kevin soha nem fogja tudni azt mondani, hogy én mint szülő nem tettem érte meg mindent – mondta az InfoRádióban az édesapa. Csoboth Róbert beszélt fia pályafutásának kezdetéről, a nehézségekről és arról is, hogy a skótok elleni gól milyen kapukat nyithat meg előtte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.25. kedd, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
A tiszta energia Paks eszköze a klímavédelemre

A tiszta energia Paks eszköze a klímavédelemre

Ha a zöld energiatermelésről beszélünk Magyarországon, akkor megkerülhetetlen, hogy szóba kerüljön a Paksi Atomerőmű, amely a teljes országos áramfogyasztás nagyjából harmadát fedezi, időjárástól és napszaktól függetlenül. Hogy építhető be az erőmű a fenntartható energiatermelésbe itthon és mik ennek az előnyei? Többek között erről kérdeztük Kovács Antalt, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. kommunikációs igazgatóját, de szóba került a erőművi hő hasznosítása és a Duna jelentős melegedése is, amely az évnek ebben az időszakában különösen aktuális.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×