eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Judges gavel and Themis statue.
Nyitókép: Zolnierek/Getty Images

Rendszeresen meglopta és az otthonuk felgyújtásával fenyegette a szüleit

Apjára egyszer kést is emelt, hogy elvágja a torkát.

A vádirat szerint a vagyontalan, csavargó életmódot folytató kiskunhalasi férfi – az ügy vádlottja – rendszeresen kábítószert és alkoholt fogyasztott, megélhetését pedig részben lopásokból biztosította.

Szülei szívességből engedték, hogy felnőttkorú fiuk a családi házukban lakjon, ő azonban ezzel visszaélve, 2021 júniusától mintegy fél éven át rendszeresen meglopta őket. A vádlott minden mozdítható dolgot, így festményt, porcelán figurát, háztartási gépeket, mobiltelefont, de még mosogatószekrényt is ellopott, majd eladogatott, több mint 700 ezer forinttal károsítva meg szüleit.

A vádlott azért, hogy szüleit rettegésben tartsa, többször a házuk felgyújtásával fenyegette meg őket,

ami komoly félelmet keltett bennük, mivel nem sokkal korábban a vádlott jelenlétében az ingatlanukban ismeretlen körülmények között tűzeset történt.

A bódult állapotban lévő vádlott 2022 januárjában egy alkalommal életmódja miatt szóváltásba keveredett az apjával, akitől ekkor pénzt is kért volna. Mivel az apja visszautasította, a vádlott szidalmazni kezdte. Amikor a sértett utalt a korábbi lopásokra és távozásra szólította fel fiát, kilátásba helyezve a feljelentését, a vádlott megfenyegette, hogy ha kihívja a rendőrséget, leszúrja. Nyomatékot adva fenyegetésének, a vádlott

felkapott a konyhapultról egy kést is és azzal elindult az apja felé,

azonban az anyja közéjük állt, így a vádlott letette a kést.

A férfinak egy további gépkocsi feltörés mellett amiatt is felelnie kell, mert 2021. november 6-ra virradóra egy kiskunmajsai telepen, az indítókulcsokat magához véve egymás után két ott parkoló autót is elkötött, hogy kocsikázzon. Az egyik járművet még visszavitte a telephelyre, a másikkal azonban egy villanyoszlopnak ütközött és 4 millió forint kárt tett benne.

Az ügyészség a férfit kényszerítés hatósági eljárásban bűntette mellett többrendbeli lopás és jármű önkényes elvételének bűntettével, valamint zaklatás és kábítószer birtoklás vétségével vádolja, ezért vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza. A letartóztatásban lévő férfi ügyében a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni – tájékoztatott közleményében a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×