eur:
392.54
usd:
365.78
bux:
66792.01
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Police.hu

Barkácsolt körfűrész ölt Kiskunhalason – képek

Halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt nyomoztak az egyenruhások.

Téglákat vágott fiával az udvaron egy 51 éves férfi Kiskunhalason tavaly december 14-én, amikor szörnyű baleset történt: a fűrész korongja elpattant. A szétrepülő darabok egyike a férfi orrnyerge és homloka közé, másik eleme pedig a mellkasába fúródott. Fia egyből apja segítségére sietett, de már hiába, mert az belehalt a sérüléseibe – írja a Police.hu.

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság nyomozói szakértők bevonásával vizsgálták a történteket. Igazságügyi műszaki szakértőt rendeltek ki, akinek véleménye alapján a sértett halálát az okozta, hogy nem tartották be a munkabiztonsági és munkavédelmi szabályokat. Kiderült, hogy a gépet ketten barkácsolták házilag és használták. A fűrésztárcsa és az ékszíjhajtás nem rendelkezett védőburkolattal, továbbá a gép újraindítás elleni védelemmel sem volt ellátva. A téglavágás közben nem használtak védőeszközt, illetve a gépasztal sem volt ellátva a munkadarabok vezetésére szolgáló vezetősínnel, ütközővel.

A történtekkel kapcsolatban az apának és a fiának a felelőssége egyaránt megállapítható, azonban – sajnálatos módon – már csak egyikük tud felelni a gondatlanságukért. A 26 éves kiskunhalasit gyanúsítottként hallgatták ki a rendőrök halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt. Az ügy vizsgálatát befejezték és az iratokat vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségnek.

Police.hu
Police.hu
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×