INFORÁDIÓ
2022. január 24. hétfő
Timót

szexuális erőszak

óbuda

hév

Vádemelés az óbudai szexuális erőszak ügyében - képek

Vádemelés az óbudai szexuális erőszak ügyében - képek

Infostart

A vád szerint egy 25 éves férfi tavaly áprilisban a HÉV Aquincum megállóhelyének közelébe csalt és életveszélyes fenyegetéssel szexuális cselekményre kényszerített egy nőt.

A vádirat szerint a 25 éves férfi vádlott női élettársa fotójával regisztrált egy társkereső oldalon és ott nőkkel ismerkedett. Így került a látókörébe a sértettet is, akivel egy üzenetküldő alkalmazáson keresztül levelezett, majd 2021. április 4-én délutánra találkozót egyeztetett a H5-ös HÉV Aquincum megállójához.

Amikor a sértett a helyszínre ért, üzenetet küldött a találkozó általa gondolt másik résztvevőjének, ténylegesen azonban a vádlottnak, aki azt válaszolta, hogy egy sérült macskát talált, ezért elment egy közeli boltba, és addig rábízta a holmiját egy fiúra, akit az Amfiteátrumnál talál meg. A sértett ez alapján megkereste a vádlottat, akit a levelező partnere által említett fiúnak hitt, és beszélgetni kezdtek. A közös várakozás során a vádlott különböző okokra hivatkozva, többször magára hagyta a sértettet azért, hogy újabb üzeneteket tudjon neki küldeni az álprofilról, és ezzel a helyszínen tartsa őt.

Az egyik ilyen távollét után visszatérve, a vád szerint a vádlott átkarolta, magához húzta és ölelgetni kezdte a nőt. A sértett eltolta magától a férfit, és elindult a HÉV megálló irányába, ekkor azonban a vádlott őt megragadta és a földre rántotta. A sértett dulakodott a támadójával, a férfi azonban

megfenyegette, hogy megkéseli, majd a szexuális cselekményre kényszerítette.

A rémült, de a lélekjelenlétét el nem vesztő sértett közben megtalálta és felvette a földről a dulakodás közben zsebéből kiesett sniccer pengét – amit korábban talált –, és azzal a vádlott combja felé szúrt. A vádlott ekkor a nőt hanyatt lökte és a nyakát hátulról átkarolta, miközben a sértett segítségét kiáltott. A sértett kiáltását meghallotta egy járókelő, aki rákiáltott a vádlottra, aki ekkor elengedte a sértettet és elmenekült a helyszínről.

Az ügyészség a 25 éves férfival szemben szexuális erőszak bűntette miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra. Az ügyészség a vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta, valamint indítványt tett egy vele szemben korábban, hasonló ügyben kiszabott 1 év 10 hónap tartamú felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtásának elrendelésére is.

Nyitókép: Magyarország Ügyészsége
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018