eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Egy éve üldözték a budai erdők rémeit, végül csak meglettek – fotók

Közel negyven lest, kamerát rongált meg a vad károkozó páros, de végül ha nem is lesre, a rendőrök karjaiba futottak.

A budaörsi rendőrök elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki azt a párt, akik a gyanú szerint heccből, közel 40 darab vadászlest, vadkamerát és egyéb berendezéseket rongáltak meg – írja a police.hu.

Vadászoktól és vadásztársaságtól érkeztek sorra a bejelentések a rendőrségre 2020 év végén. A Pilisi Parkerdő területén több tucat vadászlest megrongáltak, létrafokaikat, andráskeresztjeiket elfűrészelték, a leseket felborították. Akadt, hogy vadkameráik és egyéb, vadászatot segítő berendezéseiknek hűlt helyével találták szemben magukat, több mint ötmillió forintos kár érte a sértetteket.

A budaörsi rendőrök minden eszközt bevetettek az elkövetők felkutatására, elfogására és elszámoltatására, egy ideig sikertelenül. Az áttörést a napokban a rendőrség honlapján közzétett felhívás hozta meg, amiben állampolgárok segítségét kérték az azonosításban. Már aznap sorra érkeztek az információk, minek nyomán múlt pénteken budapesti lakásukban elfogták a 45 éves férfit és 27 éves nő társát.

A magát állatbarátnak valló pár a terhükre rótt bűncselekmények elkövetését egybehangzóan beismerte, a gyanúsítás ellen nem tett panaszt.

A nő kihallgatásán elmondta, hogy cselekedeteire jó mókaként tekintett, a férfi úgy vallott, frusztrációját akarta kiélni, és bosszantásnak szánta tettét.

Velük szemben a Budaörsi Rendőrkapitányság jelentős kárt okozó rongálás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást, szabadlábon védekeznek. A rendőrök vizsgálják, hogy az ügyben más bűncselekménnyel összefüggésbe hozható-e a páros.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×