eur:
393.07
usd:
367.15
bux:
0
2024. április 24. szerda György
Woman judge hand holding gavel to bang on sounding block in the court room.
Nyitókép: Nathaphat/Getty Images

Molotov-koktéllal akart rendet vágni az üzletben, börtön lett a vége

Zavarta egy angyalföldi élelmiszer áruház zsúfoltsága a pandémia alatt.

A Fővárosi Főügyészség 2020 augusztus végén emelt vádat azzal, a büntetett előéletű középkorú férfival szemben, aki az egészségügyi vészhelyzet idején, 2020 áprilisában telefonon azzal fenyegette meg a Budapesti Rendőr-főkapitányság ügyeletesét, hogy amennyiben nem intézkedik egy angyalföldi élelmiszer áruházban tapasztalt tömeg feloszlatására, Molotov-koktélos támadást intéz a bolt ellen, így gondoskodva annak bezárásáról. Ezt követően megjelent az élelmiszerüzletnél és annak hirdetőtáblájára trágár, becsmérlő kifejezéseket írt alkoholos filccel. A férfit aznap a rendőrök közelben található lakásán fogták el.

A Fővárosi Törvényszék 2021. február 4-én kihirdetett elsőfokú ítéletével a vádlottat közveszéllyel fenyegetés bűntettében és rongálás vétségében mondta ki bűnösnek, amelyért őt egy év börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre és 2 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte azzal, hogy a vele szemben korábban két büntetőügyben kiszabott, de végrehajtásában felfüggesztett 2–2 évi szabadságvesztés büntetése utólagos végrehajtását is elrendelte.

Az elsőfokú ítélet ellen a vádlott terhére az ügyész súlyosabb minősítés megállapításáért, valamint a büntetés súlyosítása céljából, a vádlott pedig felmentéséért jelentett be fellebbezést.

A Fővárosi Ítélőtábla 2021. június 25-én nyilvános ülésen hozott, a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség másodfokú indítványának helyt adó jogerős ítéletével a vádlott robbantással és tűzhatással fenyegető erőszakos magatartását terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés bűntettének minősítette és vele szemben súlyosításul, halmazati büntetésül 2 év és 6 hónap végrehajtandó szabadságvesztés büntetést és 3 év közügyektől eltiltás mellékbüntetést szabott ki. A másodfokú bíróság jóváhagyta a vádlott korábbi büntetéseinek végrehajtására vonatkozó elsőbírói rendelkezést is – zárul a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség közleménye.

Címlapról ajánljuk

Závecz: a Fidesz és még öt erő szerezhet EP-mandátumot

Tovább csökkent a Fidesz támogatottsága, de április első felében még így is a választók negyede mellette volt; Magyar Péter pártjának EP-listája a harmadik helyen áll – derül ki a Závecz Research Intézet friss méréséből. A részletekről az InfoRádió Závecz Tibort kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×