INFORÁDIÓ
2021. szeptember 28. kedd
Vencel

koronavírus

molotov-koktél

terrorcselekmény előkészülete

angyalföld

fenyegetés

Woman judge hand holding gavel to bang on sounding block in the court room.

Molotov-koktéllal akart rendet vágni az üzletben, börtön lett a vége

Infostart

Zavarta egy angyalföldi élelmiszer áruház zsúfoltsága a pandémia alatt.

A Fővárosi Főügyészség 2020 augusztus végén emelt vádat azzal, a büntetett előéletű középkorú férfival szemben, aki az egészségügyi vészhelyzet idején, 2020 áprilisában telefonon azzal fenyegette meg a Budapesti Rendőr-főkapitányság ügyeletesét, hogy amennyiben nem intézkedik egy angyalföldi élelmiszer áruházban tapasztalt tömeg feloszlatására, Molotov-koktélos támadást intéz a bolt ellen, így gondoskodva annak bezárásáról. Ezt követően megjelent az élelmiszerüzletnél és annak hirdetőtáblájára trágár, becsmérlő kifejezéseket írt alkoholos filccel. A férfit aznap a rendőrök közelben található lakásán fogták el.

A Fővárosi Törvényszék 2021. február 4-én kihirdetett elsőfokú ítéletével a vádlottat közveszéllyel fenyegetés bűntettében és rongálás vétségében mondta ki bűnösnek, amelyért őt egy év börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre és 2 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte azzal, hogy a vele szemben korábban két büntetőügyben kiszabott, de végrehajtásában felfüggesztett 2–2 évi szabadságvesztés büntetése utólagos végrehajtását is elrendelte.

Az elsőfokú ítélet ellen a vádlott terhére az ügyész súlyosabb minősítés megállapításáért, valamint a büntetés súlyosítása céljából, a vádlott pedig felmentéséért jelentett be fellebbezést.

A Fővárosi Ítélőtábla 2021. június 25-én nyilvános ülésen hozott, a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség másodfokú indítványának helyt adó jogerős ítéletével a vádlott robbantással és tűzhatással fenyegető erőszakos magatartását terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés bűntettének minősítette és vele szemben súlyosításul, halmazati büntetésül 2 év és 6 hónap végrehajtandó szabadságvesztés büntetést és 3 év közügyektől eltiltás mellékbüntetést szabott ki. A másodfokú bíróság jóváhagyta a vádlott korábbi büntetéseinek végrehajtására vonatkozó elsőbírói rendelkezést is – zárul a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség közleménye.

Nyitókép: Nathaphat/Getty Images
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018