INFORÁDIÓ
2021. szeptember 24. péntek
Gellért, Mercédesz

robbantás

fenyegetés

koronavírus

vírus

sorbanállás

tömeg

áruház

molotov-koktél

terrorcselekmény

Molotov-koktéllal akart véget vetni az áruházi zsúfoltságnak

Molotov-koktéllal akart véget vetni az áruházi zsúfoltságnak

Infostart

A vád szerint az áruházban levők számának csökkentésére akarta kényszeríteni a rendőrséget egy férfi, ellenkező esetre robbantást helyezett kilátásba. A bíróság a férfit egy év letöltendő börtönre ítélte. A jogi minősítéssel nem ért egyet az ügyészség és fellebbez a vádlott terhére.

A vádirat szerint az 54 éves férfi 2020. április 23-án, a reggeli órákban felhívta a 112-es segélyhívó számon a rendőrséget, és előadta, hogy egy XIII. kerületi áruházban túl sokan tartózkodnak.

A férfi délután ismételten telefonált, mivel álláspontja szerint továbbra is sokan vannak a bevásárlóhelyen, és ekkor már azzal fenyegetett, hogy ha a rendőrség két napon belül nem intézkedik, akkor

egy Molotov-koktéllal ő fogja megszüntetni a kifogásolt helyzetet.

A telefonáló nem sokkal később

személyesen megjelent a boltnál, és annak falára alkoholos filctollal becsmérlő mondatokat írt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság bevetési rendőrei még aznap elfogták a férfit, a XIII. kerületi nyomozók pedig gyanúsítottként hallgatták ki.

A Fővárosi Főügyészség a terhelt ellen terrorcselekménnyel fenyegetés bűntette és falfirka elhelyezésével elkövetett rongálás vétsége miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre.

A bíróság bűnösnek mondta ki a vádlottat közveszéllyel fenyegetés bűntettében és rongálás vétségében, ezért őt 1 év letöltendő börtönbüntetésre ítélte és 2 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, valamint elrendelte korábbi, felfüggesztett szabadságvesztéseinek végrehajtását.

Az ítélet nem jogerős, ellene az ügyészség és a vádlott is fellebbezett. A Fővárosi Főügyészség azért jelentett be fellebbezést, hogy a fenyegetődzéssel megvalósult bűncselekményt a másodfokú bíróság terrorcselekménnyel fenyegetés bűntetteként minősítse, és súlyosítsa a büntetést.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018