eur:
392.33
usd:
365.63
bux:
66817.98
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pixabay

Csúnya ügy lett a sínekre tett betontömbből

Egy férfi betontömböt tett a sínpályára egy Intercity vonat elé.

A Debreceni Járásbíróság 2020. szeptember 16-án hirdetett határozatot annak a 27 éves férfinak az ügyében, aki egy betontömböt tett a sínpályára, egy Intercity vonat elé. A bíróság közlekedés biztonsága elleni bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat, ezért őt 392.000 forint pénzbüntetésre ítélte, illetve kötelezte közel 78 ezer forint bűnügyi költség megfizetésére.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott egyik gyermekkorú ismerősével 2018. július 20-án 18 óra 45 perc körül Debrecenben, a Kassai út mellett található 100-as számú nyílt vasúti pályatest mellett sétált. Ebben az időben közlekedett Nyíregyháza felől Debrecen irányába egy intercity vonat, amelyen a mozdonyvezetőn és a vonatkísérőn kívül 120 utas tartózkodott. A közlekedő vonat elé a vádlott egy 40x40 centiméteres betontömböt helyezett a sínpályára. A mozdonyvezető ezt észlelve a 100 km/h-val közlekedő vonat sebességét 76 km/h-ra csökkentve fékezett, az ütközést azonban elkerülni már nem tudta, a mozdony a betontömböt a sínekről kiütötte. Az eset során a mozdonyban anyagi kár keletkezett, személyi sérülés nem történt. A vádlott magatartásával a vasúti közlekedés biztonságát veszélyeztette, a bűncselekményben a gyermekkorú nem vett részt.

A bíróság döntése nem jogerős, az ügyész három nap gondolkodási időt tartott fenn, míg a vádlott az ítéletet tudomásul vette.

Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×