INFORÁDIÓ 
2020. július 7. kedd
Apollónia

közösségi oldal

facebook

rendőrség

Kamuprofillal álltak bosszút fiatalok, aztán elszabadult a pokol

Kamuprofillal álltak bosszút fiatalok, aztán elszabadult a pokol

Infostart

Átvették az irányítást a felhasználói profil felett, majd arról fenyegetőztek a vádlottak. Rendőrségi ügy lett a visszaélésekből, akár rács mögé is kerülhet a két huszonéves.

A Nagyatádi Járási Ügyészség személyes adattal visszaélés vétsége és zaklatás vétsége miatt emelt vádat egy 27 éves kaposvári férfival és 20 éves román állampolgárságú, de magyar nemzetiségű társával szemben, akik a sértettek közösségi oldalon létrehozott profiljaival éltek vissza, és azzal követtek el további bűncselekményeket.

A vádlottak egy online játékon keresztül ismerték meg egymást, majd jó viszonyba kerültek, folyamatosan tartották a kapcsolatot és személyesen is találkoztak egymással. A kaposvári férfi ezzel egyidőben szeretett volna kapcsolatot létesíteni egy lánnyal, aki erre nem mutatott hajlandóságot. Ekkor a vádlottak

az egyik közösségi oldalon bosszúból létrehoztak a sértett személyes adataival egy álprofilt, majd a sértett adataival és fényképével társkereső oldalon regisztráltak.

A vádlottak ezután hozzáférést szereztek egy kaposvári férfi közösségi oldal profiljához is, és arról a vádlott volt felettesét több alkalommal trágár módon szidalmazták, fenyegették. Miután a sértett ezekre nem reagált, a gyermeket vették célba, akinek szintén több fenyegető üzenetet küldtek. A vádlottak ezenkívül

a jogosulatlanul használt felhasználói profilról kaposvári polgárőröket is szidalmaztak, fenyegettek; sőt, a profil eredeti tulajdonosa nevében verekedésre felhívó üzeneteket küldtek nekik.

Az ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottakkal szemben - büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban – börtön fokozatú szabadságvesztés kiszabására tett indítványt azzal, hogy annak végrehajtását a bíróság próbaidőre függessze fel.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018